PO
VO
Nieuws

Cultuurinnovatiefonds steunt innovatieve ideeën

Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Het Cultuurfonds, Elise Mathilde en K.F. Hein Fonds
22 oktober 2024
Cultuurinnovatiefonds - aanvragen
Laat als eerste een reactie achter

Creatieve makers opgelet: tot 12 januari 2025 kun je een innovatief idee indienen bij het Het Cultuurinnovatiefonds Provincie Utrecht (CIPU). Het gaat hierbij om innovatieve ideeën die de culturele of creatieve sector toekomstbestendiger maken.

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht helpt culturele organisaties, makers, collectieven en ondernemers met het ontwikkelen van een beginnend, innovatief idee dat bijdraagt aan de sector. Dat doen het fonds met begeleiding en financiering. Ze steunen het experiment – niet een project dat al helemaal is uitgedacht.

Hoe werkt het?

  • Het fonds zoekt innovatieve ideeën die de culturele of creatieve sector toekomstbestendiger maken. Dat kan op allerlei thema’s. Belangrijk is dat je durft te experimenteren en dat samen met anderen doet.
  • Een idee indienen bij het fonds is simpel. In een korte pitch vertel je over je grootse idee of eerste kleine stap. De ontwikkeling van je idee doe je samen met het fonds. Je dient dus geen uitgedacht projectplan in.
  • Wordt je idee gekozen, dan doe je mee aan het begeleidingsprogramma. In een groep van gelijkgestemden en met een ervaren trainer experimenteer je en ontwikkel je jouw idee tot een doordacht concept. Je wisselt kennis en ervaring uit, het fonds deelt deze met de sector zodat anderen ervan leren. En: je krijgt hier financiering voor.

Aanvragen

Lees hier meer over CIPU en over het indienen van je idee

Foto/video credit
Lisanne Lenting

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.