VO

Theater Utrecht

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. We houden de ogen wijd open naar de wereld, reflecteren op de vraagstukken van morgen in de context van de geschiedenis en putten daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

Theater Utrecht positioneert zich in de voorhoede van het Nederlandse theater, zowel door technologische innovatie als door het creëren van een divers aanbod voor diverse publieksgroepen. Hoe vertellen we de verhalen van morgen met de technologie van vandaag? Naar die vraag doen we artistiek en technologisch onderzoek in ons nieuwe interdisciplinaire Innovation:Lab.

We bespelen theaters in het hele land en staan geregeld op locatie en op festivals. Ons eigen theater De Paardenkathedraal is de thuisbasis. We organiseren verschillende activiteiten met publiek en partners, zoals openbare repetities, inleidingen, nagesprekken, workshops, hangouts voor jongeren, voorstellingen in de klas en ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst.

Theater Utrecht werkt samen met DOX aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Het aanbod is geschikt voor VO en MBO en omvat o.a. voorstellingen in de klas, maakweken, workshops op maat, lesbrieven, hangouts en nagesprekken. Ook bevat het verschillende disciplines: theater, dans, hiphop, spoken word, film, performance, die naar gelang het thema of de voorstelling ingezet worden.

Op alle activiteiten van het Centraal Museum zijn de Algemene Voorwaarden van Theater Utrecht van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Theater De Paardenkathedraal
Veeartsenijstraat 155
3572 DD Utrecht
Hoofdvestiging
Hoefijzerstraat 10 - 3572 BW Utrecht
Telefoonnummer
030-2737300

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.