VO
Vraag en Aanbod

Gezocht: Scholen om mee te denken over nieuw onderwijsprogramma rondom burgerschap

3 mei 2022
Laat als eerste een reactie achter

Samenleven, identiteit en burgerschapsvorming in de volksbuurt – Vanuit het Volksbuurtmuseum kun je de huidige samenleving onder de loep nemen en stilstaan bij vragen als: wat betekent financiële onzekerheid in het dagelijks leven? Wat zegt de buurt waar je woont over jouw identiteit en imago? Welke veranderingen zijn bepalend geweest voor een groter welzijn nu ten opzichte van vroeger? Waar leven mensen tegenwoordig onder erbarmelijke omstandigheden en wat kunnen wij daaraan doen? 

We willen in samenwerking met VO scholen mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw onderwijsprogramma. Samen werken we aan een programma dat past bij de wensen en leerlingen van de school. Burgerschap, identiteit, geschiedenis en cultureel erfgoed zijn onze belangrijkste thema’s. Naast onze museumzalen kunnen we ook de oude Volksbuurt Wijk C meenemen in dit nieuwe programma. We gaan graag in gesprek met VO scholen om hun wensen in kaart te brengen.

Wil jij meedenken over dit nieuwe programma, zodat het helemaal gaat aansluiten op de wensen van jouw school en jouw leerlingen? Neem contact op met Enzo Vredegoor via enzo@volksbuurtmuseum.nl. Je mag ook een suggestie doorgeven in een reactie hieronder.

Over het Volksbuurtmuseum
In het Volksbuurtmuseum zie je hoe gewone mensen rond het jaar 1900 leefden. Hier ontdek je de verhalen, geuren, gebruiken en voorwerpen van de volksbuurt. Leerlingen ervaren zelf hoe armoede en slechte woonomstandigheden het alledaagse leven van toen bepaalden. Middels inlevingsvermogen en reflectie begrijpen zij de verschillen en overeenkomsten tussen vroeger en nu.

Bijdrage van: Volksbuurtmuseum

Wist je dat?
… je in onze activiteiten kunt zoeken op het thema burgerschap?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.