PO
VO
Vraag en Aanbod

Domkerk zoekt coördinator Educatieve Dienst (vrijwilligersfunctie)

Domkerk Utrecht
5 december 2022
Domkerk koor foto van Wim van der Ende
1 reactie. Reageer ook op dit artikel

Deze vraag is ingevuld. Hier vind je al het openstaande Vraag & Aanbod.

Zorg jij dat de Domkerk haar rijke geschiedenis optimaal kan overdragen aan bezoekers? Domkerk Utrecht zoekt een coördinator voor de Educatieve Dienst (vrijwilligersfunctie).

Dagelijks zijn in de Domkerk rondleiders aanwezig om de vele bezoekers, uit de hele wereld, meer te laten zien en beleven in dit eeuwenoude gebouw. We organiseren speciale rondleidingen, dragen bij aan activiteiten in de stad en werken samen met Cultuur & School Utrecht aan betekenisvol cultuuronderwijs.

Op dit moment zijn er ruim 40 rondleiders, van wie er enkelen de coördinator ondersteunen bij organisatorische taken. Stuk voor stuk zijn het bevlogen mensen met hart voor het gebouw en haar bezoekers. Door het afscheid van de huidige coördinator zoeken we iemand die dit stokje overneemt en de rondleiders kan faciliteren om hun werk optimaal te kunnen doen. Hieronder zie je dat het gaat om een veelzijdige functie, waaraan je in afstemming met het team zelf invulling kunt geven.

Wat ga je doen?
Jij coördineert de werkzaamheden van de Educatieve Dienst en bent aanspreekpunt op dit thema binnen en buiten de Domkerk. Je bepaalt met je team, je collega’s en het bestuur hoe de trends van vandaag op het terrein van publieksbegeleiding vorm krijgen in de Domkerk. Je weet het goede uit je mensen te halen, motiveert de collega’s die deeltaken uitvoeren en houdt daarbij de helikopterblik. En je bent een kei in communiceren.

Wat moet je kunnen?

 • Je bepaalt met betrokkenen de vormen van publieksbegeleiding van individuele bezoekers en groepen in de Domkerk en draagt zo bij aan de uitvoering van het beleidskader van de Domkerk.
 •  Als coördinator draag je zorg voor de vrijwilligers van de Educatieve Dienst. Dit betekent dat jij persoonlijk contact onderhoudt en zorgt voor goede onderlinge afstemming en een prettige sfeer.
 • Je bent aanspreekpunt voor de rondleiders die deeltaken uitvoeren en houdt het overzicht.
 • Je neemt deel aan diverse overleggen en verbindt het werk van de Educatieve Dienst met dat van het voltallige team van vrijwilligers. We noemen dit geheel de ‘Open Dom’.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met rondleiden of andere vormen van publieksbegeleiding.
 •  Je hebt affiniteit met religie, erfgoed en de rijke religieuze traditie van de Domkerk.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je draagt direct bij aan de beleving van bezoekers aan Utrecht en aan de Domkerk in het bijzonder.
 • Je wordt onderdeel van een leuk team vrijwilligers en een uitgebreid sociaal netwerk.
 • Je werkt samen met culturele organisaties binnen en buiten Utrecht.
 • Twee keer per jaar organiseren we een uitje of bijeenkomst voor alle vrijwilligers.
 • En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: je werkt in een inspirerende en oude omgeving, met een bijzonder enthousiast team van mensen en draagt zo bij aan het behoud en de openstelling van het historische hart van Utrecht.

Tijdsbesteding
We verwachten een inzet van 8 à 12 uur per week (het werk varieert per periode van het jaar).

Vragen of interesse?
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Arja van Veldhuizen, 06 – 38 15 02 85. Voor vragen over het werken als vrijwilliger in de Domkerk kun je contact opnemen met Hans Hulsink, 030 – 231 0403.

Voor meer informatie over de Domkerk, zie www.domkerk.nl. En voor ons onderwijsaanbod: https://cultuurenschoolutrecht.nl/aanbieders/domkerk.

Foto: Wim van der Ende

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.