PO

in het verkeer

Aanbieder: nijntje museum
Op locatie
Groep 1/2
SO
75 m
Hele jaar

Het programma ‘in het verkeer’ is speciaal gemaakt voor de groepen 1 en 2. Het combineert een museumbezoek met verkeerseducatie. Samen ontdekken leerlingen hun leefwereld en maken kennis met goed en veilig gedrag in het verkeer.

In het museum maken de leerlingen spelenderwijs kennis met diverse eenvoudige verkeerssituaties. De ruimte die bezocht wordt bestaat uit twee delen: de ene helft bevat allerlei leuke en leerzame verkeersspellen en de andere helft bestaat uit een groot verkeersplein waarop verschillende verkeerssituaties geoefend kunnen worden.

In een auto kunnen de leerlingen oefenen met het omdoen van een echte autogordel. In het luisterspel ontdekken de leerlingen welke geluiden de diverse vervoermiddelen produceren.

Het boekje ‘stoeprand… stop! Vormt uitgangspunt voor het oefenen met verkeerssituaties. Bij het verkeersplein kunnen de leerlingen zich verkleden als een klaar-over, een deftige dame, een deftige heer en een agent. Ook zijn er verkeershesjes om aan te trekken. Op de fiets, op de stoep of in de bus leren ze spelenderwijs op een vellige manier aan het verkeer deel te nemen. Op het verkeersplein kunnen verschillende situaties geoefend worden zoals het lopen op de stoep, het lopen langs een obstakel op de stoep, het oversteken op een zebrapad, het oversteken op een zebrapad met verkeerslicht, het oversteken van een spoorwegovergang, wachten op een bus en hoe om te gaan met een naderende trein. Het nijntje museum staat garant voor een complete, culturele ontdekkingstocht: actief, receptief en reflectief. Nooit belerend, maar altijd spelenderwijs.

Thema

Inspiratie/Kunst, Verkeer/Transport

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 35, Kunstzinnige oriëntatie 54

21e eeuwse vaardigheden

Probleem oplossen, Communiceren, Samenwerken

Leerdoelen

  • De leerlingen weten waar ze op de stoep moeten lopen en wat ze moeten doen als ze een obstakel tegenkomen op de stoep.
  • De leerlingen weten hoe ze veilig kunnen oversteken bij een zebrapad.
  • De leerlingen weten hoe ze veilig kunnen oversteken bij een zebrapad met verkeerslicht.
  • De leerlingen weten dat ze moeten stoppen bij een stoeprand voordat ze oversteken.
  • De leerlingen weten dat ze goed uit moeten kijken voordat ze oversteken.

Extra informatie

LET OP: Wil je met jouw groep het nijntje museum bezoeken?

Voor schoolklassen is het nijntje museum voorlopig alleen geopend op maandag. Dan zijn er geen andere bezoekers in het museum en hebben de kinderen alle ruimte.

Op maandag zijn jullie welkom om 10u, 11u30 of 13u.

Maximaal 30 leerlingen per bezoek.

Het nijntje museum heeft plannen voor een verbouwing, daarom kan de planning iets afwijken. Informeer naar de actuele mogelijkheden van dit programma.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Het voorbereidend lespakket bestaat uit een handleiding met digitaal fotomateriaal. Het lespakket biedt een introductie op nijntje en het nijntje museum, een introductie op het museumbezoek en het programma ‘in het verkeer’, een themales ‘veilig in het verkeer’ in de vorm van een voorleesverhaal met beeld en suggesties voor verwerkingsopdrachten.
Ontwikkeld voor
1/2/SO
Duur
75 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Prijs
€130 per groep
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
nijntje museum - Agnietenstraat 2 - 3512 XB Utrecht
Aanbieder
nijntje museum

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.