VO

Good Game | Studio 52nd

Op locatie
Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, VWO 1/2/3
Speciale doelgroep
50 m
21/11/2024
Volledige activiteit bekijken / inschrijven:
https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/good-game-studio-52nd/

Good Game (GG) is een voorstelling gemaakt door gamers. Het is een voorstelling van 45 min met aansluitend een nagesprek van 15 min in de zaal. Ook voor wie niets van gamen snapt.

Voor wie nog niet gamet, is het hoog tijd te beginnen. De wereld van de toekomst is digitaal: een wereld die gamers helpen vormgeven. In Good Game (GG) geven gamers zelf inzicht in de meerwaarde en de valkuilen van het gamen. Hobbyisten en professionele e-sporters bundelen hun krachten om al die zorgelijke volwassenen eindelijk eens uit te leggen hoe het zit. Met hun inbreng geven professionele theatermakers het publiek een game-ervaring in real life.

De gamewereld is oneindig rijk. Start je een game op, dan sta je binnen een paar seconden in een ander tijdperk, zet je de eerste stap op een andere planeet of kruip je in een andere huid. Je bent king of the hill of underdog, verbetert de high score van andere spelers, ontrafelt een mysterie, bouwt je droomhuis of overwint als team. Waar je ook naar op zoek bent, wat je ook mist: er is een game die het je geeft.

Laat je meeslepen door de ervaringen van een diverse groep jonge gamers. Professionele muziektheatermakers van het Geluid Maastricht, Studio 52nd en Asko|Schönberg verwerkten hun teksten, bewegingen en composities in een fysieke en muzikale voorstelling. Een ode aan de speler en het spel, een zelfbewuste reflectie op de invloed van gamen op je leven, maar vooral: een broodnodige break, AFK.

In het nagesprek bij de voorstellingen gaan we in op onze digitale levens. Hoe reguleren we onszelf? Voor ouders is na afloop ook een ‘Good e-bag’ beschikbaar met handvatten en tools om de gesprekken over gamen aan de keukentafel verder te voeren.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Burgerschap, Diversiteit/Inclusiviteit, Emoties, Fantasie/Verbeelding, Gezondheid/Leefstijl, Identiteit, Inspiratie/Kunst, LHBTIQ+, Muziek, Social media/Digitale media, Tijd/Geschiedenis, Vriendschap/Familie

Aansluiting op schoolvakken

Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV), Drama

Aansluiting op kerndoelen

Kunst en cultuur 48, Kunst en cultuur 50, Kunst en cultuur 52

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Mediawijsheid, Probleem oplossen, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering

Leerdoelen

  • De wereld van de toekomst is digitaal: een wereld die gamers helpen vormgeven. In Good Game (GG) geven zij zelf inzicht in de meerwaarde en de valkuilen van het gamen

Extra informatie

Na afloop van de voorstelling komen de docenten/ervaringsdeskundigen van Studio 52nd, graag langs in de klas voor een aanvullende, verdiepende les. Deze les neemt de vorm aan van een game. Door het doorlopen van de game ontwikkelen leerlingen begrip over de grenzen tussen gamen ter ontspanning of ter ontsnapping.
Klik bij interesse in deze aanvullende activiteit op de onderstaande link.

Extra activiteit

Bij Good Game | Studio 52nd is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.
Ga naar activiteit

Extra activiteit

Bij Good Game | Studio 52nd is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen. https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/workshop-good-game-studio-52nd/

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Voorafgaand aan de voorstelling is een educatieles beschikbaar, aangeleverd door studio52nd waar de docent mee aan de slag kan.
Duur
50 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
21/11/2024
Beschikbare dagen en tijden
Donderdag 21 november 14.00 uur
Prijs
€8 per leerling (prijsindicatie)
CJP Cultuurkaart
Deze activiteit kan worden betaald met de CJP Cultuurkaart
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg
030 711 62 29 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.