Roodhapje – Holland Opera

group Groep: 6 / 7 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 13/03/2016 tot 13/03/2016
Schrijf je in

Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje. De eenzame wolf, die gek wordt van heimwee, heeft een vriend gevonden in zijn eigen spiegelbeeld: de Waterwolf. Hij hoopt dat de Waterwolf met hem meegaat naar het Noorden, zodra er genoeg voedsel is voor de lange reis…

Deze nieuwe Holland Opera-voorstelling kreeg vier sterren van de Volkskrant:
“Roodhapje is een kekke, vlotte jeugdopera. Een moderne interpretatie van het sprookje. Stoere pilotenmutsen, leren jasjes en lange mantels geven de zangers een ferme uitstraling. (…) De composities van Steven Kamperman klinken behoorlijk grimmig.”

Workshop op school
Bij deze voorstelling kunnen zangworkshops in de klas of in het speellokaal gegeven worden. De workshops worden gegeven door een zanger uit de voorstelling Roodhapje. De workshops in de klas zijn bedoeld als aanvulling op het lesmateriaal. Bij elke workshop wordt aangesloten op de vraag van de school én het niveau van de leerlingen.

Details workshop
De workshop wordt gegeven op school en duurt 45 minuten. De workshop kost € 80,- per groep (één klas).

Thema
Eenzaamheid, de vreemdeling (vluchteling) en het verlangen naar een vriend & zelfstandigheid.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie

''Holland Opera - sinds 2010 in Amersfoort gevestigd als het eerste echte jeugdoperahuis in Europa - heeft er zijn specialiteit van gemaakt en snijdt in de swingende voorstelling Roodhapje opnieuw de wetten van het genre slim toe op wat kinderen aanspreekt."

NRC Handelsblad