PO
VO
Vraag en Aanbod

Gezocht: testers voor een educatieve fietstocht over WOII in Utrecht!

Het Utrechts Archief
25 januari 2023
fietsttochtles-utrechts-archief
2 reacties. Reageer ook op dit artikel

Deze vraag is ingevuld. Hier vind je al het openstaande Vraag & Aanbod.

Wie waren de master minds die honderden Joodse kinderen verstopten in de stad? Welke donkere geschiedenis heeft het Maliebaanstation? Waar staan de gevangenissen die de Duitsers bewaakten? En kun jij – wat tijdens de oorlog niemand lukte – een geheim verzetshuisje opsporen? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? En ben jij leraar in groep 7/8 of 1/2 havo/vwo? Dan zoeken we jou!

Het Utrechts Archief ontwikkelt een educatieve fietstocht over de Tweede Wereldoorlog in Utrecht waarbij jullie leerlingen ‘het veld’ in trekken om het oorlogsverleden van Utrecht te ontdekken. Zij treden in de voetsporen van een historische stadsgenoot en fietsen door het Utrecht van de jaren veertig. Waar kwamen de verzetsleden, de Duitse soldaten, de onderduikers en de collaborateurs allemaal? Welke bekende gebouwen verbergen onbekende geschiedenissen? Tijdens de fietstocht luister je naar de waargebeurde verhalen van historische Utrechters en krijg je de kans om bijzondere foto’s en documenten te bekijken. Hoe was het om in oorlogstijd te leven? En kun je eigenlijk wel zomaar zeggen of iemand ‘goed’ of ‘fout’ was?

Voordat we deze educatieve fietstocht gaan aanbieden, willen wij de les graag testen met geïnteresseerden. De expertise en ervaring van leraren wordt zeer op prijs gesteld! Meefietsen? Laat hieronder een reactie achter of neem contact op via communicatie@cultuurenschoolutrecht.nl

Tijd: maandagmiddag 20 februari van 13.00 tot 15.00 uur
Nodig: een fiets en een (fiets)tas waar een iPad en klembord in passen
Start: het plein van Het Utrechts Archief (Hamburgerstraat 28)

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.