PO
VO
Nieuws

Speciaal (rolstoel)vervoer naar culturele activiteiten

Cultuur & School Utrecht
8 oktober 2024
Laat als eerste een reactie achter

Goed nieuws voor (SO en VSO)scholen die gebruik willen maken van speciaal vervoer om naar culturele activiteiten in de stad te gaan. Vanaf dit schooljaar is het mogelijk om via Cultuur & School Utrecht vervoer te boeken voor leerlingen die niet goed ter been zijn of rolstoelvervoer nodig hebben. Geef door om hoeveel leerlingen het gaat en welke hulpmiddelen van toepassing zijn en Cultuur & School Utrecht regelt de rest.

We werken hiervoor samen met de Utrechtse Taxi Centrale (UTC). UTC heeft speciaal aangepaste taxi’s en taxibusjes die aan alle strenge eisen voldoen. De chauffeurs hebben een speciale opleiding gehad en hebben vaak jarenlange ervaring.

Hoe werkt het?

  • Het boeken van speciaal vervoer gaat eenvoudig via ons plansysteem. Bij het boeken van de door jou gewenste culturele activiteit selecteer je ‘speciaal (rolstoel) vervoer’  als vervoerstype. Vervolgens geef je in de toelichting het aantal leerlingen, hulpmiddelen en begeleiders door.
  • Aan de hand van deze gegevens kiest UTC de meest passende vervoersoptie. Gebaseerd op deze bus-/taxikeuze en de te rijden afstand berekent UTC een prijs, die we zo snel mogelijk aan je terugkoppelen. De vervoerskosten berekenen we uiteindelijk door via dezelfde verzamelfactuur als de activiteit zelf.
  • Ben je nieuw bij Cultuur & School Utrecht? Lees hier meer over het kiezen en boeken van activiteiten en over o.a. het plansysteem en de facturatie.

Wist je dat?

… je op onze website het cultuuraanbod voor leerlingen kunt filteren op ‘Toegankelijk voor’? Hiermee kun je culturele activiteiten voor speciale doelgroepen vinden, zoals voor leerlingen met een visuele, auditieve, motorische of verstandelijke uitdaging, leerlingen met een taalachterstand of bijvoorbeeld moeilijk lerende leerlingen.

 

Foto/video credit
Bas de Meijer

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.