PO
VO
vrijdag 8 december 2023

Prikkel Talk #7 – Jongeren over prikkel(d)

Schweigman&, HKU, UMC Utrecht & Buitenplaats Doornburgh
Buitenplaats Doornburgh
€5
19:30 - 21:30
prikkel talk scheigman

Deze bijeenkomst is geweest. Hier vind je alle aankomende bijeenkomsten.

Uit onderzoek blijkt dat het bergafwaarts gaat met de mentale gezondheid van jongeren. Er wordt veel óver jongeren gezegd en geschreven als het aankomt op hun ervaring en mentale gezondheid. Maar wat zeggen jongeren hier zelf eigenlijk over? Tijdens Prikkel Talk #7 krijgen jongeren het woord om te vertellen hoe zij hun dagelijkse leven ervaren.

In een panelgesprek vertellen jongeren hoe het volgens hen zit met de hoeveelheid en soorten prikkels waarmee zij dagelijks te maken krijgen. Kunnen we iets leren van de strategieën die zij zelf hebben ontwikkeld om hiermee om te gaan? Of zijn er duidelijke signalen dat het echt anders moet met het (school)systeem?

Pedagoog Monique Thoonsen, schrijver van de reeks Wiebelen en friemelen, sluit aan om de theorie en de praktijk te verbinden. Zij laat haar licht schijnen op hoe prikkelverwerking werkt, en hoe dit specifiek bij jongeren en kinderen tot uiting kan komen. Om dieper te duiken in de belevingswereld van neurodivergente jongeren, spelen theatermaker Guiot Duermeijer en muzikant Wouter van Veldhoven de korte muzikale monoloog Uit Fase. Een interessante avond voor jongeren, ouders, docenten en andere geïnteresseerden!

TIP: Bezoek voorafgaand ook de tentoonstelling Prikkel, die speciaal voor de gelegenheid die dag tot 19.30 uur geopend blijft.

 

Over de serie Prikkel Talk – Buitenplaats Doornburgh, Schweigman&, de HKU en het UMC Utrecht werken aan een bijzonder project genaamd Prikkel. Binnen deze uiteenlopende groep van theatermakers, kunstenaars en artsen bestaat eenzelfde fascinatie voor hoe we omgaan met prikkels en de toenemende overprikkeling van onze samenleving. In een serie Prikkel Talks onderzoeken we gezamenlijk verschillende manieren van prikkelverwerking. Lees hier meer over de eerdere Prikkel Talks:

Thema’s en ondervindingen Prikkel Talk 1-5

 

Datum en tijd
8 december 2023 19:30 - 21:30 uur
Foto/video credit
Lize KRaan

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: