PO

Theater op school – Op Maat

Op locatie, op school
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
SO
Hele jaar

Theater is magisch. Theater inspireert om te leven vanuit je hart, om te ontdekken wie je bent en hoe jij jouw ideeën kan vormgeven.

Theater gaat over mensen en hun verhalen, over samen ontdekken wat de ander beweegt, over verwonderen. Theater zet iets in beweging. Theater verbindt. Theaterschool Utrecht geeft iedereen de kans om theater te maken in een professionele omgeving.

Theater op school
Theaterschool Utrecht heeft veel ervaren en professionele docenten in huis met allemaal hun eigen kennis en kunde in het theatervak. In onze buitenschoolse lessen in de amateurkunsteducatie werken we met doorlopende leerlijnen. Met onze expertise en ervaring kunnen we passend maatwerk leveren aan scholen in het primair onderwijs.

Wij vinden het belangrijk dat veel leerlingen in aanraking komen met theater. Theater stimuleert de sociale en emotionele ontwikkeling bij het kind en doet wonderen in de groepsdynamiek. Het leert je de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. En leerlingen komen steviger in hun schoenen te staan, het kan zorgen voor een boost in hun zelfvertrouwen. We gaan graag in gesprek met de school om in te spelen op de vraag of behoefte.

Korte projecten of workshops
We kunnen workshops geven die aansluiten op bepaalde thema’s die spelen in de school of in een klas. Of als de dynamiek in een klas niet zo lekker loopt, helpt het soms om een externe docent met de groep te laten werken. Theater is een mooie vorm om dingen bespreekbaar te maken.

Wat voorbeelden: we kunnen ondersteunen bij de eindmusical of een adviserende rol spelen bij het inrichten van theateronderwijs binnen de hele school. Of denk aan een workshop presenteren; hoe geef je een goede spreekbeurt. De workshop kan aansluiten bij thema’s in de onderbouw. Bij de midden- en bovenbouw kan de workshop ontwikkeld worden als verwerking van een van de onderwerpen van de zaakvakken. Op een andere manier de stof tot leven laten komen zorgt voor een verdieping in het leren.

Theaterlessen op school, doorlopende leerlijn.
Ook voor een langere samenwerking staan we open. Misschien is het voor een school juist prettig om theateronderwijs uit te besteden aan ons. In een nauwe samenwerking kan een theaterdocent een langlopende leerlijn ontwikkelen. Deze leerlijnen kunnen betrekking hebben op de hele school of op een bepaalde bouw. De leerdoelen kunnen aansluiten op bepaalde methodes van bijvoorbeeld taal of rekenen en zullen hiervoor vooraf besproken worden en achteraf worden geëvalueerd.

Kortom, hebben jullie ideeën als school maar weet je nog niet hoe je deze moet uitvoeren. Dan kunnen wij jullie daarbij helpen. Neem gerust contact op met ons om te vragen naar de mogelijkheden en een prijsindicatie.

Leerdoelen

  • Maatwerk, dus afhankelijk van het te ontwikkelen project / lessenreeks / workshop
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
1/2/3/4/5/6/7/8/SO
Soort
Les of lessenreeks, Workshop, Project, Voorstelling of concert
Periode
Hele jaar
Prijs
In overleg
Locatie(s)
op locatie, op school
Adres locatie(s)
Domplein 4 - Domplein 4 - 3512 JC Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.