EKKO

Terug
placeBemuurde Weerd Westzijde 3, 3513 BH directions_walkToegankelijkheid: Deels rolstoelvriendelijk / Toegankelijk voor slechtziende
Bekijk website

EKKO is in Utrecht en landelijk al jaren hét vooruitstrevende poppodium voor zowel bands als elektronische muziek.

EKKO onderscheidt zich als doorbraakpodium en innovator. De aankomende (inter)nationale top, het beste lokale en regionale talent en interessante danceconcepten krijgen bij EKKO de kans zich te ontwikkelen en door te groeien naar de grotere podia. Daarnaast maakt EKKO ook een koppeling vanuit muziek naar relevante disciplines. Dat wordt vertaald in wisselexposities, muziekdocumentaires, literatuur- en poëzieprogramma’s, workshops etc.

Veel popmuziek die volwassenen leuk vinden is evengoed geschikt voor kinderen. In de juiste opzet en context is de muziek die regulier bij EKKO te zien en horen is ook heel interessant en leuk voor kinderen. EKKO kiest dus nadrukkelijk voor pop-educatief aanbod binnen het segment waarin ze reeds opereert. In overleg met de artiesten wordt de muziek op een speciaal aangepaste wijze gepresenteerd zodat het ook voor deze nieuwe doelgroep van EKKO geschikt is. EKKO benadert muziekeducatie daarbij vanuit de belevingswereld van de leerlingen zelf. Door de leerlingen aan de slag te laten gaan met muziek die hen aanspreekt, zullen zij sneller geïnteresseerd zijn en wordt de drempel lager om mee te doen. Daarnaast kan vanuit popmuziek gemakkelijk een brug worden geslagen naar andere muziekstromingen die bij de leerling nog onbekend kunnen zijn, zoals onder andere soul, hiphop, rock, blues en jazz.

Toegankelijkheid 
– De zaal is toegankelijk met een rolstoel. EKKO beschikt helaas niet over invalide/rolstoeltoilet. De smalste doorgang tot de zaal is circa 70 cm, dus elektrische rolstoelen zullen helaas niet altijd bij de zaal of het toilet kunnen komen.
– Slechtziende begeleiden we graag, maar heeft EKKO geen extra voorzieningen voor.

 

www.ekko.nl

Deze organisatie is onderdeel van het Bezoek op Maat programma.
Het Bezoek op Maat programma sluit aan op het thema of het onderwerp waar jij op school mee bezig bent. Je overlegt samen met de educator van het museum het onderwerp en de mogelijkheden van het bezoek. Geïnteresseerd? Klik hier.