PO
VO
Nieuws

GESLOTEN – Cultuur & School Utrecht zoekt een consulent VO (28-32 uur per week)

Cultuur & School Utrecht
13 september 2023
logo Cultuur & School Utrecht liggend
1 reactie. Reageer ook op dit artikel

DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERVULD.

Ben jij de schakel tussen middelbare scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in het Utrechtse cultuuronderwijsveld die wij zoeken? Word jij er enthousiast van om je kennis met hen te delen, hen te adviseren, te ondersteunen en met elkaar te verbinden? Heb jij kennis van en ervaring met cultuureducatie en het verbinden van scholen en culturele organisaties? Dan zoeken wij jou!

Cultuur & School Utrecht is het coördinatiepunt en kennisplatform voor cultuuronderwijs in de stad Utrecht. Als onafhankelijk intermediair ondersteunt onze stichting basis- en middelbare scholen en culturele partners vraaggericht bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. We bemiddelen, evalueren en monitoren culturele activiteiten zodat goed cultuuronderwijs geborgd is. We delen kennis, onder meer via bijeenkomsten en ons Kennisplatform dat voor en door scholen en culturele organisaties is opgericht. We bouwen voortdurend aan een lerend netwerk zodat onze dienstverlening altijd is afgestemd op de actuele wensen uit het cultuuronderwijsveld en we sámen de culturele talenten en persoonlijke ontwikkeling van zoveel mogelijk Utrechtse leerlingen kunnen versterken.

Per 1 november zoeken wij een consulent VO, die zowel het onderwijs als het culturele veld goed kent en enthousiast wordt van het meebouwen aan onze groeiende organisatie.

Werkzaamheden
Onze dienstverlening voor het voortgezet onderwijs is vorig schooljaar gestart. Als consulent VO bouw je verder aan het lerend netwerk van middelbare scholen, culturele organisaties en andere samenwerkingspartners in Utrecht dat reeds in de steigers is gezet. Je verbindt, ondersteunt en adviseert hen, onder meer met behulp van het plansysteem, de website, het Kennisplatform en de evaluatiesystematiek van Cultuur & School Utrecht. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling en borging van het cultuurbeleid op scholen en signaleert behoeften. Je vertaalt de vragen en behoeften van scholen en culturele organisaties naar passend cultuur- en expertiseaanbod en kennisdelings- en netwerkbijeenkomsten. Je levert een actieve bijdrage aan het programma en de organisatie van onze jaarlijkse Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag, de evaluatiesystematiek en het Kennisplatform van Cultuur & School Utrecht.
Heb je ook ervaring in het PO of wil je dat opdoen, dan is dat een pré (maar geen must).

Functie-eisen
Kennis en vaardigheden

  • Je hebt een relevante (HBO-) opleiding op het gebied van onderwijs en/of cultuureducatie
  • Je hebt actuele kennis van en ervaring met het (bij voorkeur Utrechtse) middelbaar onderwijs, de culturele sector en de cultuureducatieve disciplines
  • Je hebt adviesvaardigheden: onderzoeken, luisteren, (door)vragen, informeren, stimuleren, signaleren, reflecteren, evalueren, feedback geven en rapporteren
  • Je hebt bij voorkeur didactische kennis en/of ervaring
  • Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift en zet daarbij moeiteloos digitale middelen in
  • Je toont initiatief, kan hoofd- en bijzaken goed van elkaar onderscheiden en bent communicatief vaardig
  • Je kan projectmatig werken, zowel zelfstandig als in een team
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht

Persoonlijke eigenschappen en competenties

  • Verbindend & motiverend vermogen
  • Pro-actief & besluitvaardig
  • Communicatief
  • Flexibel & oplossingsgericht
  • Zelfsturend
  • Teamplayer

Wij bieden
Cultuur & School Utrecht is een stichting met een klein team van momenteel negen mensen. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de Utrechtse samenleving. Onze deuren en vacatures staan nadrukkelijk open voor iedereen. We werken op het snijvlak van het onderwijs en de culturele sector waardoor het netwerk groot en divers is. Doordat het team van onze organisatie klein is, kun je meedenken op verschillende terreinen van onze dienstverlening. De stichting is gevestigd aan de Ganzenmarkt in Theater Kikker, midden in het (culturele) centrum van Utrecht.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband. De functie wordt gewaardeerd in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die in loondienst willen werken maar ook zzp’ers zijn van harte welkom om te reageren.

Geïnteresseerd?
Stuur uiterlijk 15 oktober 2023 – maar bij voorkeur eerder! – jouw motivatie en curriculum vitae naar vacature@cultuurenschoolutrecht.nl onder vermelding van: vacature consulent VO. Mochten we de vacature reeds hebben vervuld vóór 15 oktober, dan vermelden we dat in deze vacaturetekst.
Voor vragen kun je contact opnemen met Ankje Berkhof via ankje@cultuurenschoolutrecht.nl of 030 711 62 29.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.