PO
VO
zaterdag 13 april 2024

Landelijke kennisdelingsbijeenkomst Muziek in het speciaal onderwijs

Méér Muziek in de Klas
STIP VSO, Europalaan 89, Utrecht
Gratis
10:00 - 15:30
Meer muziek in de klas - bij Kentalis

Deze bijeenkomst is geweest. Bekijk de actuele agenda met bijeenkomsten en trainingen.

Op 13 april organiseert Méér Muziek in de Klas in samenwerking met meerdere partijen de landelijke kennisdelingsbijeenkomst Muziek in het speciaal onderwijs voor vakdocenten en -specialisten die muziekonderwijs in het speciaal onderwijs geven.

Tijdens deze bijeenkomst haal je inspiratie op die je de volgende dag direct in de klas kunt gebruiken. In de ochtend staat het onderwerp Autonomie en intrinsieke motivatie van de leerlingen binnen de muziekles centraal. In de middag voeren we met elkaar het gesprek over hoe je jouw collega’s op school meer kunt betrekken bij de muzieklessen. Hoe zorg je ervoor dat het niet bij dat ene half uurtje in de week blijft? Tijdens de bijeenkomst is er voldoende tijd om naast het programma bij te kletsen of kennis te maken met je collega’s.

Gastsprekers

Suzan Lutke, studieleider Master Kunsteducatie vertelt hoe je binnen het speciaal onderwijs de creativiteit en autonomie van de leerling bevordert in de muziekles.
Susanne de Vaan, adviseur elementair muziekonderwijs, geeft een workshop praktische ideeën waarmee leerlingen zelf de basisvaardigheden van muziek kunnen ontdekken.
Karin van Dijk van stichting My Breath My Music laat zien hoe leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking muziek kunnen maken met behulp van aangepaste instrumenten.

Datum en tijd
13 april 2024 10:00 - 15:30 uur
Foto/video credit
Headerfoto: Karin Jonkers

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.