PO

Dear T,

Dear T, is het Utrechtse theatergezelschap van maker Tim Schouten (bekend van het ZAPP programma Checkpoint). De voorstellingen van Dear T, kenmerken zich door een open sfeer waarbij het publiek betrokken wordt en leerlingen op verschillende manieren kunnen meedoen. Met de voorstellingen willen we leerlingen en leerkrachten verwonderen en werelden laten zien waarin alles kan en mag. We willen ervaringen geven die bijblijven, troosten en denkgrenzen oprekken.

In alle voorstellingen die Dear T, maakt worden leerlingen betrokken, de ene keer op de vloer tijdens de voorstelling zelf, zoals bij Het Prinsensprookje, de andere keer vanaf moment één in het maakproces zoals bij De Kleine Mens.

Door dit te doen proberen we voorstellingen te creëren die niet alleen van ons zijn, maar ook van de leerlingen. Zo hoor je in De Kleine Mens verschillende kinderen filosoferen over hoe het komt dat je je gaat schamen als je ouder wordt. Zie je in David en Goliath de Smartlappenopera de kinderen samen met de acteurs reus Goliath verslaan. En nemen de kinderen deel als ‘babs’, getuigen en ringendrager tijdens het huwelijk tussen prins Harrie en prins Gijs in Het Prinsensprookje.

Zo ontstaan er verhalen waarin leerlingen zich herkennen. Niet iets opgelegds van bovenaf, maar samen gecreëerd. Voorstellingen waarin ruimte is voor verschillende denkbeelden en gedachtes om kinderen te inspireren en verbinden!

Artistiek leider van Dear T, is Utrechter Tim Schouten. In 2018 studeerde hij af van de toneelschool in Utrecht (HKU – Acteursopleiding) waarna hij een Master Muziektheater deed aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ) om zich te specialiseren in het maken voor een jong publiek. Vanuit de wens om kinderen meer serieus te nemen, onderzocht hij daar hoe hij ze kon betrekken in maakprocessen en op de vloer. Na het afronden van die master in 2020, is hij de opleiding Beroepskunstenaar in de Klas gestart om op deze manier zijn expertise nog verder te verdiepen. Naast zijn werk als artistiek leider en theatermaker is hij als acteur o.a. te zien in de kinderprogramma’s Checkpoint (Zapp) en Puppy Patrol (Zapp).

Informatie

Hoofdvestiging
Havikstraat 36 - 3514 TR Utrecht
Telefoonnummer
06 49 07 57 52
Foto/video credit
Header foto: Moon Saris Foto 1: Moon Saris Foto 2: Jos Kuklewski Foto 3: Caro Goldenbelt Foto 4: Moon Saris Foto 5: Moon Saris Foto 6: Elodie Vreeburg

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.