VO

BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht

BAK, basis voor actuele kunst in Utrecht is een basis voor kunst, kennis en het politieke. Samen met kunstenaars, denkers, activisten én leerlingen uit het voortgezet onderwijs worden manieren van anders samenzijn verbeeld en in de praktijk gebracht. Dit doen we aan de hand van verschillende programma’s: rondleidingen, korte presentaties, workshops of langere samenwerkingen; op locatie en/of in BAK’s eigen tentoonstellingsruimte.

Kunstenaars betrokken bij BAK ontwikkelen artistieke projecten gericht op maatschappelijke kwesties. Zo verbeelden ze bijvoorbeeld nieuwe economische modellen, denken ze na over milieukwesties en experimenteren ze met politieke structuren. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere migratie, arbeid, milieu, zorg en hedendaagse technologie.

“For somebody to be a citizen, to take part in the shaping of a city, there has to be a sense of belonging.”  Jeanne van Heeswijk (kunstenaar)

“I went from being an artist who makes things, to being an artist who makes things happen.” Jeremy Deller (kunstenaar)

BAK heeft per kalenderjaar circa drie tot vier tentoonstellingen die te bezoeken zijn. Daarnaast werkt BAK aan verschillende nationale en internationale projecten. Leerlingen kunnen deze projecten en tentoonstellingen komen bezoeken, in combinatie met een rondleiding en/of workshop.

BAK, basis voor actuele kunst, is een toonaangevend (internationaal) platform voor kunst, activisme en wetenschap. BAK stelt dringende sociale, ideologische en milieu-gerelateerde vraagstukken van vandaag de dag aan de orde. Dat komt naar buiten in tentoonstellingen, onderzoek, onderwijs en een publiek programma. BAK cultiveert kunst als publiek domein en een plek voor esthetisch politieke experimenten. 

Informatie

Openingstijden
Tijdens tentoonstellingen: woensdag t/m zondag tussen 12.00-18.00 uur | Schoolgroepen op afspraak.
Hoofdvestiging
Pauwstraat 13A - 3512 TG Utrecht
Telefoonnummer
030 231 61 25
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Algemene Voorwaarden
Op alle activiteiten van BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht van toepassing
Foto/video credit
Foto: Tom Janssen

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.