PO
Nieuws

Update corona maatregelen per oktober 2021

12 oktober 2021
Laat als eerste een reactie achter

We zijn blij dat veel scholen weer deelnemen aan culturele activiteiten en dat dit ook weer veilig kan. Toch is er bij sommige scholen nog onduidelijkheid over de actuele coronarichtlijnen van de overheid specifiek voor cultuuronderwijs. Dat willen we graag verhelderen:

Om de culturele activiteiten voor iedereen veilig te laten verlopen, treffen onze cultuuraanbieders en vervoerders de volgende maatregelen:

  • Voor alle culturele activiteiten die Cultuur & School Utrecht aanbiedt (zowel op school als op locatie), geldt dat het Coronatoegangsbewijs niet verplicht is, dus ook niet voor leerkrachten en/of begeleiders;
  • De verplichte 1,5 meter maatregel vervalt, de andere basismaatregelen blijven van kracht;
  • Voor voorstellingen/concerten geldt: wanneer het aantal leerlingen het toelaat, wordt er gezorgd voor een lege rij tussen de groepen van verschillende scholen. Begeleiders wordt gevraagd afstand te houden tot de groep en eventuele andere schoolklassen;
  • Kies je voor busvervoer naar een activiteit op locatie, dan geldt: volwassenen zijn verplicht een mondkapje te dragen in de bus.

Heb je nog vragen over de actuele richtlijnen of een andere vraag over activiteiten uit het aanbod van Cultuur & School Utrecht? Annette en Roos staan voor je klaar. Je kunt ze bereiken via info@cultuurenschoolutrecht.nl.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten je eerste mail in je inbox (controleer eventueel je spam). Wil je nu al meer inspiratie? Neem alvast een kijkje op ons kennisplatform.