PO
Nieuws

Terugblik op vier jaar Cultuur & School Utrecht

7 december 2021
Laat als eerste een reactie achter

Het einde van schooljaar 2020-2021 markeerde een nieuw begin voor Cultuur & School Utrecht. Met veel passie en plezier hebben we met samenwerkings- en culturele partners én natuurlijk Utrechtse scholen gewerkt aan de uitbreiding van onze dienstverlening. Zo kunnen we samen het cultuuronderwijs voor Utrechtse leerlingen vanaf schooljaar 2021-2022 verder gaan versterken.

“Het contact met Cultuur & School Utrecht is prettig en ze weten veel scholen te enthousiasmeren voor kunst en cultuur! Prachtige nieuwe website en altijd bezig zichzelf als organisatie te verbeteren”– Culturele partner

Met de oprichting van Cultuur & School Utrecht in 2014, richtten we ons op het zo goed mogelijk ondersteunen van het Utrechtse cultuuronderwijs. Eerst door het cultuuraanbod van 16 culturele instellingen te coördineren, en vanaf schooljaar 2017-2018 door dit aanbod én onze dienstverlening te evalueren en te monitoren via een digitale evaluatiesystematiek, zodat het steeds beter afgestemd kon worden op de wensen van Utrechtse scholen.

“Alles wordt altijd goed geregeld en bij vragen wordt alle tijd genomen om tot een oplossing te komen”– Leerkracht

We zijn er trots op om te kunnen laten zien dat dat ook gelukt is. In het rapport van Oberon Cultuur & School Utrecht 2017-2021, Evaluatie van activiteiten en dienstverlening lees je onder meer terug dat de tevredenheid over de dienstverlening van Cultuur & School Utrecht met de jaren is toegenomen. Voor onze communicatie van het afgelopen schooljaar ontvangen we van interne cultuurcoördinatoren van de basisscholen maar liefst een 9,4!

Wil je meer weten over onze dienstverlening en de culturele activiteiten die wij bemiddelden? Over de ervaringen van leerlingen met de activiteiten, welke effecten ze op hen hadden, en welke doelen scholen en culturele partners met hun cultuuronderwijs wilden bereiken?

Lees het rapport dan hier
 
“Altijd in kansen denken in deze tijd is een hele opgave, maar jullie doen het!!! Super bedankt hiervoor”– Interne cultuurcoördinator

We willen graag iedereen bedanken die zich de afgelopen jaren samen met ons heeft ingezet om zoveel mogelijk Utrechtse leerlingen – ongeacht afkomst of thuissituatie – de waarden van cultuur te laten ervaren, zelfs in deze roerige coronaperiode. Wij kijken uit naar nieuwe ontwikkelingen en inspirerende samenwerkingen met jullie!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.