Universiteitsmuseum Utrecht

Terug
placeLange Nieuwstraat 106, 3512 PN
Bekijk website

Het Universiteitsmuseum (het UMU) en de Oude Hortus zijn de aankomende twee jaar gesloten. Dit heeft een goede reden, het museum wordt namelijk vernieuwd en verbouwd. Er wordt hard gewerkt aan Hèt Onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. De eerste stappen richting dit nieuwe museum zijn gezet met een nieuwe vormgeving en website.

UMU.nl

Online en op externe locaties blijft het museum open. Op onze nieuwe site – UMU.nl – zijn nog steeds allerlei leuke activiteiten te vinden. Ons Online Museum heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor thuis of in de klas. Dit zullen we blijven aanvullen met toffe nieuwe items.

Ook blijven we onderwijsprogramma’s verzorgen op basisscholen en middelbare scholen in Nederland.

In het Universiteitsmuseum Utrecht ontdek je de wetenschapper in jezelf door onderzoek te doen en de collectie te onderzoeken.
Door vragen te stellen en deze te onderzoeken krijg je begrip over hoe wetenschap werkt. In de collectie vind je opgezette dieren, skeletten van dieren zoals paarden en slangen en zelfs skeletten van mensen. Ook zie je hoe wetenschappers vroeger werkten en welke materialen zij voor hun onderzoek gebruikten.

Wat maakt het museum uniek
Ga samen op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu.

 

umu.nl/museum-online