Universiteitsmuseum Utrecht

Terug
placeLange Nieuwstraat 106, 3512 PN directions_walkToegankelijkheid: Lift aanwezig / Rolstoelvriendelijk
Bekijk website

Het Universiteitsmuseum vertelt over de geschiedenis van de universiteit van Utrecht door middel van een rijke collectie academisch erfgoed. In het museum ontdek je de wetenschapper in jezelf door proefjes te doen en de collectie te onderzoeken. Door vragen te stellen en de vragen ook te onderzoeken krijg je begrip over hoe wetenschap werkt. In de collectie vind je opgezette dieren, skeletten van onder andere dinosaurussen, maar ook van dieren als paarden en slangen en zelfs mensen. Daarnaast kun je ook zien hoe wetenschappers vroeger werkten en welke materialen zij voor hun onderzoek gebruikten. In een speciaal lab doe je zelf onderzoek zoals wetenschappers nu ook doen. Trek een labjas aan en doe zelf proefjes in het Jeugdlab.

Wat maakt het museum uniek
Ga samen op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in het Universiteitsmuseum Utrecht. Hier kijk je mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en van nu.

Toegankelijkheid
De collectie en tentoonstellingen van het museum zijn over het algemeen goed bereikbaar voor minder valide bezoekers. Wel raden we aan om een begeleider mee te nemen naar het museum. De deuren zijn zwaar en kunnen niet automatisch geopend worden.

www.universiteitsmuseum.nl

Deze organisatie is onderdeel van het Museum+ programma.
Het Museum+ programma sluit aan op het thema of het onderwerp waar jij op school mee bezig bent. Je overlegt samen met de educator van het museum het onderwerp en de mogelijkheden van het bezoek. Geïnteresseerd? Klik hier.