Kasteel de Haar

Terug
placeKasteellaan 1, 3455 RR directions_walkToegankelijkheid:
Bekijk website

Hoe kan het dat er in het begin van de 20e eeuw zo’n geweldig echt kasteel is herbouwd met torentjes, ophaalbruggen, poorten en een grote slotgracht? Kasteel de Haar is grootste en deftigste kasteel van Nederland en ligt midden in een prachtig aangelegd park, compleet met bijgebouwen. Bij het kasteel horen een baron en een barones die elk jaar hun familie, vrienden en kennissen uitnodigden om een maand lang te komen logeren op het kasteel. Een maand lang werd het kasteel gebruikt voor feesten, uitjes en diners. Van over de hele wereld komen gasten voor luxe diners, chique feestjes en deftige dutpartijtjes. Hoe leven mensen die een maand vakantie hebben in een kasteel? Wat doen zij samen en waar slapen zij, eten zij en hoe vieren ze een maand lang feest? In het kasteel zijn er tradities en ook regels. Heel veel plekken in het kasteel zijn openbaar en daar kun je zien hoe de familie met hun vrienden in on-Nederlandse weelde leefden.

Wat maakt het museum uniek
Kasteel de Haar Utrecht is precies wat je zou verwachten bij een echt kasteel. Hoge torens, een slotgracht en een groot parkbos.
Maar het kasteel is ook zeer luxe ingericht en helemaal klaar om in te wonen. De baronessen van het kasteel kunnen dit, samen met al hun gasten, ook nog steeds doen.

Toegankelijkheid
Vanwege het gebrek aan een lift is het kasteel niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Ook voor visueel beperkten zijn er geen voorzieningen.

www.kasteeldehaar.nl