(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Het Filiaal theatermakers

Terug
placeKapelweg 7, 3566 MK directions_walkToegankelijkheid: Rolstoeltoegankelijk
Bekijk website

Het Filiaal theatermakers is hèt Utrechts theatergezelschap voor families en sinds 1 januari gevestigd in Fort Blauwkapel.

We zijn denkers, onderzoekers, beeldbouwers, musici en bovenal makers van theater! Met onze voorstellingen willen we jong en oud raken in hart en ziel. We geven ruimte voor verbeelding, zodat je meer ziet, dan alleen je eigen werkelijkheid.
We laten niet alleen zien wàt we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen we interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. We spelen in theaters en voor de kleinsten ook op school. We reizen nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai.

De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. We werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Ook zijn er regelmatig gastregisseurs bij Het Filiaal theatermakers aan het werk. Rond elke voorstelling wordt omlijstend lesmateriaal voor basisscholen ontwikkeld. Niet alleen als voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te verleiden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Toegankelijkheid
Onze voorstellingen zijn te zien in verschillende theaters (o.a. Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker & Podium Hoge Woerd), op scholen en op onze eigen locatie in Fort Blauwkapel. De toegankelijkheid varieert per speellocatie. Neem contact op met Het Filiaal Theatermakers als je de toegankelijkheid voor een specifiek podium wilt weten.

 

www.hetfiliaal.nl

Deze organisatie is onderdeel van het Bezoek op Maat programma.
Het Bezoek op Maat programma sluit aan op het thema of het onderwerp waar jij op school mee bezig bent. Je overlegt samen met de educator van het museum het onderwerp en de mogelijkheden van het bezoek. Geïnteresseerd? Klik hier.