Het Filiaal theatermakers

Terug
placeBiltstraat 166, 3572 BP directions_walkToegankelijkheid: Lift aanwezig / Rolstoelvriendelijk
Bekijk website

Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en gevestigd in Theaterhuis de Berenkuil. We toeren van Nieuwegein tot New York en van Moskou tot Maastricht met voorstellingen voor families en het basisonderwijs. Ze kunnen groots en meeslepend zijn of juist klein en intiem, variëren van magisch muziektheater tot een ontroerende slapstick. Maar één ding hebben onze voorstellingen altijd gemeen; ze barsten van de verbeeldingskracht.

De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Ook zijn er regelmatig gastregisseurs bij Het Filiaal theatermakers aan het werk. Rond elke voorstelling wordt omlijstend lesmateriaal voor basisscholen ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te verleiden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Toegankelijkheid
Onze voorstellingen zijn te zien in verschillende theaters (o.a. Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker & Podium Hoge Woerd), op scholen en in Theaterhuis De Berenkuil. De toegankelijkheid varieert per speellocatie. Neem contact op met Het Filiaal Theatermakers als je de toegankelijkheid voor een specifiek podium wilt weten.

 

www.hetfiliaal.nl

Deze organisatie is onderdeel van het Bezoek op Maat programma.
Het Bezoek op Maat programma sluit aan op het thema of het onderwerp waar jij op school mee bezig bent. Je overlegt samen met de educator van het museum het onderwerp en de mogelijkheden van het bezoek. Geïnteresseerd? Klik hier.