(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Domtoren en Domkerk

Terug
placeDomplein 9, 3512 JC
Bekijk website

De Domtoren en Domkerk staan in het hart van de oude binnenstad van Utrecht en waren hét symbool van de politieke en kerkelijke macht in de Middeleeuwen.

Op deze plek waan je je in de middeleeuwen. Je ervaart hoe ambachtslieden hebben gewerkt aan de bouw van de toren en de kerk, maar ook hoe vaardig klokken, ramen en de vloeren zijn gemaakt. De gebouwen vertellen niet alleen de geschiedenis van de stad, maar ook over natuurrampen, menselijke keuzes en macht. Over religies en de reformatie. Vanaf de Domtoren is het uitzicht overweldigend: je hebt niet alleen zicht op je eigen wijk en straat, maar ook ver daar buiten. De Domkerk is indrukwekkend met zijn hoge gewelven. Op deze plek word je je bewust van je eigen plek in deze stad.

Wat maakt het museum uniek

  • De trots van Utrecht
  • De bezoeker mag (bijna) alle plekken in de gebouwen bekijken
  • Het bezoek is in twee delen: afwisselend en indringend
  • De gebouwen kennen meerdere verhalen
  • De bezoeken worden begeleid door enthousiaste medewerkers

Toegankelijkheid
De Domtoren is uitsluitend via een trap te betreden dus slecht toegankelijk voor bezoekers met een fysieke handicap. Mensen met een gehoor- of visuele beperking zijn van harte welkom maar wij vragen u dit vooraf aan te geven. We kunnen dan kijken naar een passend programma. De Domkerk is toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

www.domtoren.nl