AAMU (permanent gesloten)

Terug Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst
placeOudegracht 176, 3511 NP directions_walkToegankelijkheid: Rolstoelvriendelijk / Toegankelijk voor slechthorende en slechtziende
Bekijk website

Het AAMU biedt een ontdekkingstocht door Australië en een kennismaking met de bijzondere kunst en cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit enorme continent. In kleurrijke kunstwerken worden eeuwenoude Droomverhalen verbeeld. De reis gaat langs mythische wezens en inheemse dieren. Er is van alles te leren; over de natuurlijke materialen en kleuren, het vogelvluchtperspectief en de geheime symbolentaal van de Aboriginals. Maar ook het oude nomadische bestaan, het rijke ceremoniële leven en de geschiedenis van de Aboriginals komen in de tentoonstelling aan bod. Eeuwen van verschrikkelijke onderdrukking en ook hun huidige positie in de samenleving vormen voor veel Aboriginal kunstenaars een inspiratiebron. Racisme, buitensluiting, identiteit en diversiteit zijn terugkerende onderwerpen waar ook in AAMU’s educatieve programma veel aandacht voor is.

Wat maakt het museum uniek

  • De Aboriginals hebben de oudste nog levende cultuur op aarde en die is in dit museum te zien
  • Het museum is uniek in zijn soort, in Nederland en in Europa
  • Het museum vertelt vele verhalen: in cultureel en kunstzinnig opzicht maar ook geschiedkundig en politiek
  • Veel aanknopingspunten voor het onderwijs: storytelling, materiaal- en kleurgebruik, de geheime symbolentaal, identiteit & diversiteit
  • Aboriginal kunst is inspirerend en meeslepend!
  • Het AAMU toont hedendaagse niet-westerse kunst

Toegankelijkheid
Er is een rolstoellift aanwezig en alle delen van het museum zijn op deze wijze toegankelijk. Voor slechthorenden en slechtzienden kunnen wij een aangepast programma aanbieden. Graag wel op voorhand overleg hierover.

www.aamu.nl

Deze organisatie is onderdeel van het Bezoek op Maat programma.
Het Bezoek op Maat programma sluit aan op het thema of het onderwerp waar jij op school mee bezig bent. Je overlegt samen met de educator van het museum het onderwerp en de mogelijkheden van het bezoek. Geïnteresseerd? Klik hier.

Beschikbare Programma's

Bekijk meer