VO
Nieuws

Nieuwe activiteiten kiezen was nog nooit zo makkelijk

10 mei 2022
Laat als eerste een reactie achter

Op de website van Cultuur & School Utrecht vind je een steeds groter aanbod aan activiteiten voor leerlingen en professionals (cc’ers en docenten). We hebben daarom flink wat mogelijkheden toegevoegd aan de website, waardoor het zoeken, kiezen én boeken van activiteiten makkelijker is dan ooit.

Activiteiten filteren
De filteropties bestaan al een tijdje en we brengen ze hier graag nog even onder je aandacht. Boven en links van het activiteitenoverzicht vind je filters voor onder andere discipline, maatwerk, thema, schoolvak en kerndoel. Zo kun je activiteiten vinden die helemaal aansluiten op jouw wensen en het curriculum van jouw school.

Filter voor speciale doelgroepen
Nieuw is het filter Toegankelijk voor, waarmee je activiteiten voor speciale doelgroepen kunt vinden, zoals voor leerlingen met een visuele, auditieve, motorische of verstandelijke uitdaging, leerlingen met een taalachterstand of bijvoorbeeld moeilijk lerende leerlingen.

Uitgebreid zoeken
Als je zoekt in de website, zoek je nu niet alleen op de titels van activiteiten, maar ook in de teksten. Vind je via de filters niet wat je zoekt? Probeer het eens via een zoekopdracht.

Activiteiten bewaren en delen
Je kunt activiteiten bewaren door ze op te slaan in je favorieten. Zo stel je zelf je persoonlijke activiteitenaanbod samen die je per e-mail kunt delen met je collega’s.

Activiteiten printen
Enkele scholen gaven aan dat ze behoefte hebben aan het kunnen printen van activiteiten, zodat ze deze in de lerarenkamer kunnen neerleggen of aan een collega kunnen geven. Daar hebben we naar geluisterd. Via de nieuwe printfunctie kun je activiteiten of in een keer al je favorieten uitprinten.

Direct activiteiten boeken in het plansysteem
Voorheen moest je activiteiten opnieuw opzoeken om ze te plannen in het plansysteem Planned Culture. In samenwerking met Planned Culture hebben we een nieuwe manier van inloggen gerealiseerd, waarmee je jouw favorieten heel gemakkelijk naar het plansysteem kunt exporteren. Na het inloggen, staan al je favoriete activiteiten automatisch als favoriet in het plansysteem, klaar om in te schrijven.

Prijs van een activiteit
Scholen gaven ook aan dat ze graag in één oogopslag willen zien wat een activiteit kost. Daarom hebben we de prijs toegevoegd aan het activiteitenoverzicht en aan de kaart met activiteiten die op een locatie plaatsvinden.

Meedenken?
Onze website is voortdurend in ontwikkeling om scholen optimaal te helpen bij het kiezen en plannen van hun cultuuractiviteiten. Vind je het leuk om hierover mee te denken of heb je een tip? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of mail naar consulent@cultuurenschoolutrecht.nl. Houd ook de bijeenkomstenagenda in de gaten voor nieuwe klankbordbijeenkomsten waar we scholen vragen om mee te denken over onze dienstverlening. 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.