Vervoer

Naast het museum- of podiumbezoek kun je bij Cultuur & School Utrecht ook terecht voor vervoer om de reis van en naar de culturele instellingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voor schooljaar 2019-2020 hebben we met U-OV en Pouw Vervoer nieuwe afspraken gemaakt. Het U-OV Vervoersbewijs (met een prijs per persoon) is vervangen door de U-OV Kindergroepskaart, en de U-OV Versterkingsrit is komen te vervallen. Pouw Vervoer heeft haar wagenpark uitgebreid en kan daardoor meer passend vervoer aanbieden.
Je kunt met je leerlingen op de volgende manieren van en naar de culturele instelling(en) reizen:

U-OV

Kindergroepskaart:

Leerlingen en begeleiders reizen via het reguliere openbaar vervoer van U-OV voor een vaste retourprijs van de dichtstbijzijnde halte van school naar de dichtstbijzijnde halte bij de culturele instelling.

  • Je kunt reizen met maximaal 15 leerlingen en 3 begeleiders voor €33,90 per Kindergroepskaart. Heb je bijvoorbeeld 25 leerlingen, dan heb je dus 2 Kindergroepskaarten nodig;
  • De Kindergroepskaart is doordeweeks geldig tijdens daluren (tussen 09.00u en 16.00u);
  • De Kindergroepskaart biedt een retourreis op dezelfde dag in alle bussen en trams van U-OV (overstappen binnen één reis is toegestaan);
  • Je ontvangt de Kindergroepskaart(en) per e-mail van Cultuur & School Utrecht. Zorg dat je Kindergroepskaart(en) op de dag dat je gaat reizen uitgeprint of digitaal aan de chauffeur kunt laten zien.

 

Pouw Vervoer

Als je voor Pouw Vervoer kiest, wordt op basis van het door jou doorgegeven aantal leerlingen en begeleiders de meest geschikte lijntourbus of touringcar toegewezen. Een touringcar van Pouw Vervoer heeft in tegenstelling tot de lijntourbus gordels voor alle zitplaatsen en geen staplaatsen voor begeleiders. Bij zowel de lijn- tourbus als de touringcar wordt de groep van school opgehaald en afgezet op vaste punten vlakbij de culturele instelling. Je hebt geen vervoersbewijs nodig.

Lijnbus (met Syntusbestickering):

Pouw Vervoer biedt de volgende lijn- tourbussen aan:

  • Een lijn- tourbus met 41 zitplaatsen (en 19 staplaatsen voor begeleiders) voor €195,-
  • Een lijn- tourbus met 49 zitplaatsen (en 19 staplaatsen voor begeleiders) voor €250,-

Touringcar:

Pouw Vervoer biedt de volgende touringcars aan:

  • Een touringcar met 54 zitplaatsen voor €285,-
  • Een touringcar met 60 zitplaatsen voor €305,-
  • Een touringcar met 63 zitplaatsen voor €315,-
  • Een touringcar met 68 zitplaatsen voor €325,-

Het kan voorkomen dat Pouw Vervoer vanwege onbeschikbaarheid van een bus een grotere bus of 2 bussen inzet. Je betaalt echter altijd het bij inschrijving overeengekomen tarief.

Alle hiervoor genoemde prijzen zijn inclusief btw en gelden vanaf 1 januari 2019.