PRO

Verf!

Aanbieder: Art & Sofie
Op school
120 m
Hele jaar

Regelmatig met z’n allen schilderen, geeft kinderen gelegenheid zich beeldend te ontwikkelen en levert een geweldige sfeer op in de groep. Maar zo’n schilderles vergt zoveel organisatie.

Praktisch gezien leert het team in deze training om de lessen zo aan te pakken, dat de leerlingen snel met schilderen kunnen beginnen en dat na afloop snel en goed wordt opgeruimd.

Wat de inhoud betreft ontdekken de leerkrachten in een kleine serie schilderopdrachten de waarde van het schilderen op klein formaat met het juiste penseel. Ze leren het verschil tussen tekenen en schilderen en ervaren de beeldende voordelen van het schilderen met een palet van primaire kleuren.

Kleur is vorm, in het schilderen. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij kunstenaars blijkt de schilderkunst goed af te kijken!

Didactisch kader

De teamleden gaan zelf schilderen - met plakkaatverf en varkensharen kwasten op 120 grams tekenpapier van bescheiden formaat. En met hulp van de inspiratie en vaardigheid van kunstenaars.
Met die middelen voeren ze in ieder geval drie opdrachten uit die een goed idee geven van wat je zelf (en kinderen dus ook) kunt leren als je schildersontwikkeling methodisch wordt begeleid.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Samenwerken

Leerdoelen

  • De teamleden vertrouwen gekregen in hun eigen schildervaardigheid. Ze hebben het verschil tussen tekenen en schilderen zelf ervaren.
  • Het team beschikt over een artistiek vruchtbare én praktische schildermethode, die ieder kind in de gelegenheid stelt in zijn basisschooltijd goed te leren schilderen.
Vanaf nu is schilderen mijn hobby!
Leerling groep 6, De Windroos, Mijdrecht
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Een lesboekje, als pdf, met informatie over schilderen, kleurgebruik, schilderopdrachten en praktische tips.
Duur
120 minuten
Soort
Teamtraining, Deskundigheidsbevordering, Leerlijn ontwikkeling
Periode
Hele jaar
Prijs
€348 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Art & Sofie

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.