PRO

Samen tekenen

Aanbieder: Art & Sofie
Op school
120 m
Hele jaar

Leer wat je kunt doen om de ‘tekenschat’ van je leerlingen te vergroten en hoe je de onzekere tekenaars weer enthousiast aan het werk krijgt.

Hoe meer ervaring een kind heeft met de mogelijkheden iets te verbeelden, des te meer zal er te kiezen zijn. Het is dus zaak in de tekenopvoeding een scala van voorbeelden aan te reiken in de vorm van plaatjes, schilderijen en niet te vergeten de tekeningen van andere kinderen.

Deze workshop leert de klassenleerkrachten waarom kinderen tekenen zoals ze tekenen. Ze weten wat er gedaan kan worden om hun ‘tekenschat’ groter en rijker te maken. De tekenlessen die ze mee terugnemen naar de klas prikkelen de nieuwsgierigheid.

Didactisch kader

We bespreken de tekenproblemen die kinderen vaak ervaren vanaf een jaar of zes - en waardoor ze vaak stoppen et tekenen. Onder leiding van de vakdocent tekenen de teamleden vooral veel zelf. Ze werken zelfstandig, en daarna met elkaar aan één grote groepstekening. Het team zal ervaren dat ze allemaal - binnen deze opdrachten met het goede niveau - zonder angst, kunnen leren tekenen. Net als hun leerlingen!

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Samenwerken

Leerdoelen

  • De teamleden hebben inzicht in de ontwikkeling van de aandrang en (het gebrek aan) durf van kinderen om te tekenen.
  • Ze beschikken over een flink aantal oefeningen die de ontwikkeling van jonge tekenaars stimuleren - en hebben die uitgetest.

Extra informatie

De vakdocent bespreekt de inhoud van de workshop met de contactpersoon van de school en legt van tevoren een agenda voor. Een week van tevoren ontvangt het team het lesboekje 'Samen tekenen' in pdf.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Lesboekje, als pdf, met achtergrondinformatie en een reeks tekenopdrachten voor groep 1-8.
Duur
120 minuten
Soort
Teamtraining
Periode
Hele jaar
Prijs
€348 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Art & Sofie

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.