PRO

Drama-opleiding in één jaar: Vakspecialist Drama – Basis

Aanbieder: Art & Sofie
Op locatie
120 m
08/09/2021 - 22/06/2022

Je hebt affiniteit met het vak drama en ervaart in je werk dat de talenten van kinderen, jongeren en volwassenen al spelend zichtbaar worden. Je ziet professionalisering op dit vlak als een uitdaging. De opleidingen ‘Vakspecialist Drama-Basis en ‘Opleiding Vakspecialist Drama-Plus zijn echt iets voor jou!

Alleen bij Art & Sofie
De eenjarige opleiding tot ‘Vakspecialist Drama-Basis. Start: woensdagavond 8 september 2021 in de aula van basisschool De Regenboog.
Voor wie nog verder wil: in september 2022 kun je, aansluitend op ‘Vakspecialist Drama-Basis’, op hetzelfde adres van start met de vervolgopleiding ‘Vakspecialist Drama – Plus’. Je vindt er hier alle informatie over.

Over de opleiding Vakspecialist Drama-Basis
Met deze eenjarige opleiding word je ‘Vakspecialist Drama-Basis’. Je bent deskundig om binnen je eigen praktijksituatie met drama te werken. Je hebt inzicht in belangrijke delen van het vak en bent in staat tot het geven van dramalessen en het uitvoeren van theatrale presentaties binnen je eigen praktijksituatie.

Wat leer je?
Al spelend het inzetten van verschillende werkvormen drama: non-verbale spelen, rollen- en dialoogspelen, taalspelen en poppenspel. Het maken van presentaties – de mise-en-scène, kostuums, het licht. Het maken van de vertaling naar de eigen praktijksituatie.

Werken in de praktijk
Vakspecialisten Drama geven vaak drama binnen hun school, opleiding, BSO of cursussen. Ze werken voor een kunstinstelling of verhuren zich als dramaspecialist aan verschillende scholen. Sommige oud-cursisten hebben een eigen theaterschool opgericht.
De opleiding ‘Vakspecialist’ leidt niet op tot dramadocent. Dat vraagt een vierjarige voltijds HBO-opleiding.

Over de vakdocenten
September 2020 droegen Art & Sofie’s vakdocenten Hans Boekel en Pauli Fleer onze opleiding Vakspecialist Drama over aan Elke Steenstra en Felice van Leth, die binnenkort hun eerste lichting enthousiaste Vakspecialisten-Basis zullen afleveren.

Didactisch kader

De deelnemers krijgen de beschikking over de dramamethode 'Drama Aangenaam' en aanvullende hand-outs met theoretische en vooral praktische aanvullingen.

De opzet van de opleiding is vooral praktisch: jouw eigen spel - individueel en samen met de andere deelnemers - wordt steeds aangegrepen om theaterprincipes in het algemeen, en in dramalessen aan kinderen, te verduidelijken.

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Samenwerken

Leerdoelen

  • Je hebt inzicht in belangrijke delen van het theatervak.
  • Je kunt je dramalessen aan kinderen bewust kiezen, zelf maken of aanpassen en uitvoeren.
  • Je bent ervaren in het spelen van en leiding geven aan non-verbaal spel, rollen- en dialoogspel, taalspel en poppenspel.
  • Je hebt gewerkt aan je eigen leerlijnen drama.

Extra informatie

De opleidingsdata zijn: de woensdagavonden 8 en 22 september, 6 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 en 22 december 2021, 26 januari, 16 februari, 9 en 30 maart, 20 april, 18 mei, 8 en 22 juni 2022, van 19.30 tot 21.30 uur.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Dramamethode voor de basisschool 'Drama Aangenaam' (in pdf) en aanvullende hand-outs. Je betaalt daarvoor eenmalig een bedrag van € 50,00.
Duur
120 minuten
Soort
Opleiding (vakspecialist)
Aantal Lessen
16 lessen
Periode
08/09/2021 - 22/06/2022
Prijs
€880 per deelnemer
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Basisschool De Regenboog - Regentesselaan 70 - 3571 CG Utrecht
Aanbieder
Art & Sofie

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.