Op locatie
Groep 1/2/3/4/5
SO
50 m
07/02/2022 - 08/03/2022

Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uiteindelijk uitgeput terug thuiskomen. En dan nog eens. En nog eens. En…

Drie performers maken een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; van zomerse vrijheid en verdwaasdheid naar herfstige romantiek en nostalgie. Vanuit de muziek, beweging en een decor dat vier keer ingrijpend verandert, groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren. VIER viert de seizoenen, speciaal voor hele jonge mensen.

Thema

Emoties/Gevoel, Onderzoek/Avontuur, Seizoenen/Het weer

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 43, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Bewegingsonderwijs 58

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Communiceren, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering, Kritisch denken

Leerdoelen

  • De leerlingen herkennen de verschillende seizoenen en benoemen hoe ze dat zien in de voorstelling (scenografie, emotie/gevoel van de spelers, geluiden en liedjes).
  • De leerlingen kunnen associëren op het thema seizoenen en experimenteren met diverse manieren om de seizoenen te verbeelden, bijvoorbeeld in beweging.

Extra informatie

Stadsschouwburg Utrecht
ma 7-02-2022 10.00 en 12.30 uur VOLGEBOEKT

Podium Hoge Woerd
ma 7-03-22 10.00 en 12.30 uur
di 8-03-22 10.00 en 12.30 uurBewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

LESBRIEF
De voorstelling is voorzien van een gratis digitale lesbrief. Deze lesbrief bevat handvatten voor de leerkracht om het voorstellingsbezoek voor te bereiden in de klas, met informatie over de cast en de voorstelling VIER. Bovendien staan er verschillende opdrachten in om de verbeelding aan te spreken en de seizoenen te vieren.

WORKSHOP
Bij VIER is een workshop van een vakdocent beschikbaar; vanuit een beschouwing op de voorstelling gaan leerlingen met hun eigen lichaam op ontdekkingstocht en actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Fantasie en plezier in beweging staan centraal. Er wordt gewerkt aan samenwerken, lichamelijkheid, jezelf uit (durven) drukken, risico & (zelf)vertrouwen, overgave, verbeeldingskracht en associatief denken.
Duur: 60 minuten
Prijs: €95
Ontwikkeld voor
1/2/3/4/5/SO
Duur
50 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
07/02/2022 - 08/03/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Podium Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1 - 3454 PB Utrecht
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
ZIMIHC theater Zuilen - Prinses Christinalaan 1 - 3554 JL Utrecht
Aanbieder
De Dansers

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.