PO

Theaterles over de Prehistorie

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 5/6
Hele jaar

Vrij bewegen en jezelf laten zien, durven geluid te maken en vol overgave rondstampen op het podium: dat zijn kenmerken van kinderen die lekker in hun vel zitten en plezier beleven aan theater.

Toen we van deze school het thema ‘prehistorie’ meekregen, waren we dan ook gelijk enthousiast. Dat leent zich uitstekend voor theaterlessen!

Speren maken, everzwijnen jagen, wonen in plaggenhutten zonder vloerbedekking: in de prehistorie waren ze niet vies van een beetje modder. De klas had zich tijdens de geschiedenislessen al volop georiënteerd op het leven in de oertijd en wist er van alles over.

We trokken onze stoute schoenen aan en verplaatsten ons fysiek in de belevingswereld en de dagelijkse perikelen van de Bataven. Inclusief oerkreten en non-verbale communicatie, want in die tijd moesten ze het meer hebben van fysieke expressie dan van verfijnde woordkeuze.

WRAAAAH!!!

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Thema

Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding, Tijd/Geschiedenis

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 52, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering

Extra informatie

We geven een prijs indicatie. De prijs wordt voor jouw school, op basis van maatwerk, in overleg bepaald. Zo kunnen we aanbod langer, korter of vanuit een andere invalshoek maken, zodat het past bij de school.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
5/6
Soort
Les of lessenreeks
Aantal Lessen
4 lessen
Periode
Hele jaar
Prijs
€800 per activiteit
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Podiumbeesten

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.