PO

Talking Hands

Op locatie
Groep 7/8
50 m
24/01/2022 - 25/03/2022

Een voorstelling met gebarentaal en sign dancing 

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze gebarentolk.  

Talking Hands, is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de gebarentolk is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s.  

De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen.  

FiliaalLabs in de klas
Het is mogelijk om bij deze voorstelling twee FiliaalLabs te boeken, een MuziekLab en een BeeldendLab.
Met deze twee kunstlessen haal je het maximale uit jullie theaterbezoek en je spreek verschillende talenten van leerlingen aan op zowel beeldend als muzikaal/dans vlak. De labs zijn ook afzonderlijk te boeken, maar omdat ze elkaar inhoudelijk versterken raden we aan het totaalpakket te boeken.

Met de voorstelling als vertrekpunt en bron van inspiratie, spreken we leerlingen aan op hun eigen makerschap. Onder begeleiding van een Filiaaldocent gaan leerlingen actief aan de slag, waarin handen de hoofdrol spelen:  

MuziekLab (na afloop van de voorstelling)
Hoe zou jij de taal van muziek uitdrukken met je eigen handen? Eerst maken we de oren gevoelig voor uiteenlopende muziek van oude culturen tot hedendaagse muziek. Daarna ga je op zoek naar een vertaling hiervan met je eigen handen door middel van signdancing. 

BeeldendLab (na afloop van de voorstelling)
Welke verhalen schuilen er achter grottenkunst en hun makers? Door de eeuwen heen zijn handen een geliefd onderwerp in de kunst. Handen kunnen vele verhalen vertellen. Iedere hand is uniek in vorm, grootte, structuur, lijnen, kleur, versieringen. Jouw unieke handen vormen de basis voor je eigen kunstwerk.

Prijs: €80 per FiliaalLab
Periode: tussen 24-01-2022 en 08-02-2022
Max. aantal leerlingen: 35

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Muziek, Tijd/Geschiedenis

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • De leerlingen kunnen spelen met diverse associaties en interpretaties op beelden uit de voorstelling, waarbij zij hun verbeeldingskracht aanspreken.

Extra informatie

SSBU - 25 januari 2022 - 10.00 en 12.30 uur GEANNULEERD

PHW - 7 februari 2022 - 10.00 en 12.30 uur GEANNULEERD
PHW - 8 februari 2022 - 10.00 en 12.30 uur GEANNULEERD

HELEMAAL FILIAAL
Fort Blauwkapel
14 t/m 18 maart 2022 en 21 t/m 25 maart 2022Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

LESPAKKET
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

HELEMAAL FILIAAL
Los te boeken als kunstproject in Fort Blauwkapel.
Helemaal Filiaal is een interactief programma inclusief een voorstelling, lespakket en FiliaalLabs en vindt plaats op onze eigen locatie in Fort Blauwkapel. Onder de noemer Helemaal Filiaal ontwikkelen we elk jaar in eigen huis een kunstproject rondom een van onze voorstellingen. In een dagdeel zijn leerlingen zowel actief, receptief als reflectief met kunst bezig. Zestig leerlingen gaan onder begeleiding van kunstenaars een dagdeel zelf aan de slag met elementen uit de voorstelling.

Prijs: €10 per leerling
Data: 14 t/m 18 maart 2022 en 21 t/m 25 maart 2022
Min. 30 max 60 leerlingenDuur
50 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
24/01/2022 - 25/03/2022
Beschikbare dagen en tijden
SSBU - 24 januari 2022 - 12.30 uur SSBU - 25 januari 2022 - 10.00 en 12.30 uur PHW - 7 februari 2...
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Podium Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1 - 3454 PB Utrecht
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten je eerste mail in je inbox (controleer eventueel je spam). Wil je nu al meer inspiratie? Neem alvast een kijkje op ons kennisplatform.