PO

Takatá Takatá

Aanbieder: TivoliVredenburg
Op locatie
Groep 3/4
50 m
10/11/2021

Alles is ritme en ritme is alles

Het is een taal die we allemaal begrijpen. En het is veel meer dan trommelen, dansen of geluid alleen: alles in ons leven heeft ritme.

In hun magische speeltuin vol spannende geluiden van over de hele wereld ontmoet een groep muzikanten flamencodanseres Karen. Zij danst en stampt door de tuin totdat de vonken er vanaf spatten, maar als de muziek stopt staat zij stil: er is geen beweging zonder ritme. De muzikanten willen haar weer tot leven wekken. Maar wat is ritme precies en hoe vind je er samen één? De kinderen vormen een wezenlijk onderdeel van de voorstelling. Onder leiding van de artiesten zingen, klappen, stampen en roepen zij volop mee met ritmes uit Spanje, Cuba, West-Afrika en India.

TAKATÁ TAKATÁ is een speelse, interactieve voorstelling over samen je ritme ontdekken. Over ritme spelen, delen, horen, voelen en zien.

Live action painter Patricio maakt er met zijn geprojecteerde schilderingen een echte jungle van, vol exotische planten en dieren. Daar begint een muzikale ontdekkingstocht: wat gebeurt er als we een treurig liedje spelen? Of supersnel en vurig? Wat als ik het ene zing, en jij het andere? Wat als we heel serieus doen? Of een grapje met de danseres uithalen? Ga mee op een ritmisch avontuur!

Thema

Landen/Culturen, Muziek

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden

Sociale & culturele vaardigheden

Extra informatie

Speeldatum concert: woensdag 10 november 2021 om 10.00 en 12.30 uur

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
3/4
Duur
50 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
10/11/2021
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11 - 3511 WC Utrecht
Aanbieder
TivoliVredenburg

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.