PO

Supernormaal | HNTjong

Op locatie
Groep 2/3/4
SO
55 m
19/04/2022

Volstrekt normale voorstelling vol eigenzinnige figuren en funky muziek

Billy en Moos zijn supernormaal. Ze zien er supernormaal uit, zingen supernormale liedjes en hebben een super normale familie. Tenminste … wat is eigenlijk normaal? Zijn papa en mama normaal? De buren? Die mevrouw op tv? Soms is buiten de lijntjes kleuren juist het allerleukste wat er is. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek ‘Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.

Billy en Moos duiken in een wereld vol fantastische figuren die anders zijn en afwijken van de norm. We ontmoeten een muisje dat brult als een leeuw, een spook dat schrikt van zijn eigen schaduw en drie jongens die in hun tutu’s de sterren van de hemel dansen. Ze komen erachter dat bijzonder zijn helemaal geen straf is, sterker nog, dat anders-zijn misschien wel een superpower is. Theatermaker Loek de Bakker maakt een ontroerende muzikale voorstelling, geïnspireerd op gedichten van Ted van Lieshout. Een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Identiteit, Vriendschap

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden

Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering, Kritisch denken

Extra informatie

speeldatum: 19 april 2022 om 10.00 en 12.30 uur

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Wat is het aller-normaalste dat je kunt doen? Zet een rij van tien voorwerpen op volgorde van normaal naar niet normaal. Hoe normaal mogelijk kun jij je jas aantrekken? Je boterham opeten? De juf of meester gedag zeggen? Hoe normaal kun je dansen op muziek, en hoe dans je op je aller-niet-normaalst? Aan de hand van opdrachten onderzoekt de klas of ze een normale klas zijn en of ze dat eigenlijk wel willen. En wie bepaalt dat eigenlijk: de leerkracht of de klas?
Ontwikkeld voor
2/3/4/SO
Duur
55 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
19/04/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.