PO

Slinger! in de Stadsschouwburg Utrecht | Simone de Jong Company

Op locatie
Groep 1/2/3/4
Speciale doelgroep
45 m
20/03/2023

Slinger! is een speelse, aanstekelijke, dynamische voorstelling geïnspireerd door de Stampertjes en alle andere eigenwijze, aparte en stoere kinderen. Een montagevoorstelling met acrobatisch spel rondom een stapelbed c.q. speeltoestel, waarin we een dag zien uit het leven van drie kinderen. Ze slingeren als aapjes, spreken in een eigen taal en zijn heel close met elkaar. Ze leven zonder ouders en zijn vreemd, spannend en een beetje magisch. Als een droom met echte kinderen.

Slinger! is een pleidooi voor vrijheid, nabijheid en lichamelijkheid, als een aansporing voor de toekomst. Na de crisis willen we kinderen aansporen meer te bewegen met elkaar, omdat dit zo belangrijk is voor lichaam en geest. En te blijven dromen.

De cast: Hidde Aan-Verkade (Rotor), Tyrone Menig (Ish) en Josephine van Rheenen (De Dansers). Regie & concept: Simone de Jong Scenografie: Erik Begemann en Elian Smits.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Toegankelijkheid: In principe kan er gespeeld worden voor alle doelgroepen, in overleg.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Visuele uitdaging / SO cluster 1, Auditieve uitdaging / SO cluster 2, Motorische uitdaging / SO cluster 3, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding, Lichaam, Sport/Bewegen, Vriendschap

Aansluiting op schoolvakken

Bewegingsonderwijs, Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

Leerdoelen

  • Meer en avontuurlijker bewegen en invulling geven aan je dromen.

Extra informatie

Deze voorstelling speelt ook in Podium Hoge Woerd op maandag 27 maart 2023.

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Extra activiteit

Bij Slinger! in de Stadsschouwburg Utrecht | Simone de Jong Company is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.
Ga naar activiteit

Extra activiteit

Bij Slinger! in de Stadsschouwburg Utrecht | Simone de Jong Company is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen. https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/workshop-slinger-simone-de-jong-company/

Slinger! is een speelse, dynamische en aanstekelijke voorstelling geïnspireerd door de Stampertjes en alle andere eigenwijze, aparte en stoere kinderen.
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Bij de voorstelling komt een lesbrief voor docenten en kan een workshop geboekt worden. Educatiemateriaal betreft de thema's bewegen en dromen.
Duur
45 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
20/03/2023
Beschikbare dagen en tijden
Schoolvoorstellingen op maandag 20 maart om 10.00 en 12.30 uur
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.