PO

Scheur in de Tijd

Op locatie
Groep 4/5/6
55 m
20/06/2022 - 01/07/2022

Een locatievoorstelling in het teken van Utrecht 900

Een mini-aardbeving zorgt ervoor dat er in Hoge Woerd een scheur in de tijd ontstaat. Precies op de binnenplaats van het Utrechtse Castellum is er ineens een portal tussen toen en nu. Utrechters van vroeger kunnen door die kier naar ons kijken en omgekeerd hebben wij een blik op het verleden. Juul ontdekt de mysterieuze scheur in de aarde en merkt tot haar schrik dat verwarde oude Domstadbewoners via het gat de huidige tijd in beginnen te klimmen. Wat kan ze doen om het gat te dichten en hoe krijgt ze de indringers weer terug? Er lijkt maar één ding op te zitten: zelf teruggaan in de tijd, door de scheur.  Zal het lukken het ‘tijds-lek’ te lijmen? En wat treft ze in het oude Utrecht aan? Lijken wij op de mensen van toen of is alles te veel veranderd om elkaar nog te begrijpen?

Een spannende locatievoorstelling over tijdreizen, Utrecht en over muren tussen mensen bouwen òf afbreken.

FiliaalLab: stage-fighting.
Bij deze voorstelling hoort een FiliaalLab op school, die je apart bij kunt boeken. Na het zien van de voorstelling op de binnenplaats van Castellum Hoge Woerd, gaan leerlingen in een theatrale stage-fighting workshop hun eigen ‘muren’ onderzoeken. 900 jaar geleden bouwden Utrechters een stadsmuur voor hun bescherming en veiligheid, maar braken deze ook weer af toen een muur niet meer nodig was. Wanneer heb jij een muur nodig? En durf jij jouw muur af te breken?

Een actieve workshop onder leiding van een Filiaaldocent waarin thema’s als oog hebben voor elkaar, stabiliteit, uitsluiten en omarmen met een flinke portie verbeeldingskracht de ingrediënten vormen voor een dynamische interactie/ uitwisseling over de stadsvrijheid van Utrecht.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Oorlog/Vrede, Tijd/Geschiedenis, Utrecht (900 jaar)

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 34, Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Oriëntatie op jezelf en de wereld 51, Oriëntatie op jezelf en de wereld 53, Bewegingsonderwijs 58

21e eeuwse vaardigheden

Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden

Leerdoelen

  • De leerlingen kunnen spelen met diverse associaties en interpretaties op beelden uit de voorstelling, waarbij zij hun verbeeldingskracht aanspreken.

Extra informatie

Speeldata op de binnenplaats van Castellum Hoge Woerd in de periode 20 juni t/m 1 juli 2022

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

LESMATERIAAL
Bij deze voorstelling hoort mooi vormgegeven lesmateriaal dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

FILIAALLAB
Bij deze voorstelling hoort een FiliaalLab op school, die je apart bij kunt boeken.
Een actieve workshop onder leiding van een Filiaaldocent waarin thema's als oog hebben voor elkaar, stabiliteit, uitsluiten en omarmen met een flinke portie verbeeldingskracht de ingrediënten vormen voor een dynamische interactie/ uitwisseling over de stadsvrijheid van Utrecht. 

Het FiliaalLab vindt plaats op school in gymzaal of speellokaal na de voorstelling.
Data: tussen 20 juni en 1 juli 2022
Prijs: 80 euro per groep
min. 20 max. 35 leerlingen.
Ontwikkeld voor
4/5/6
Duur
55 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
20/06/2022 - 01/07/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Podium Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1 - 3454 PB Utrecht
In samenwerking met
Podium Hoge Woerd

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.