PO

Schatten en Rovers

Aanbieder: Centraal Museum
Op locatie
Groep 5/6
75 m
Hele jaar

Gouden munten, zilveren schalen, kleurrijke schilderijen… het Centraal Museum is de schatkamer van Utrecht! Benieuwd naar onze schatten? Samen met de museumdocent ontdekken de leerlingen verschillende schatten uit de collectie.

Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum van Nederland. In ons museum is van alles te zien zoals oude- en moderne schilderkunst, design, de geschiedenis van de stad Utrecht, oude kostuums en de allernieuwste mode. De museumdocent bekijkt en bespreekt met de leerlingen verschillende objecten zoals schilderijen, beelden en het grote poppenhuis. De museumles is een actieve les waarin de leerlingen verschillende opdrachten uitvoeren. De begrippen actief, reflectief en receptief zijn hierbij van toepassen.

Dit programma is een leuke en leerzame kennismaking met het museum en de museummedewerkers!

Thema

Inspiratie/Kunst

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Samenwerken, Kritisch denken

Leerdoelen

  • Leerlingen leren open te kijken naar kunst, hoe kunst ze kan inspireren en ontdekken de verschillende inspiratiebronnen van kunstenaars.

Extra informatie

Vanaf 1 september beperken we PO groepsbezoek in het Centraal Museum tot 2 ochtenden en 2 middagen in de week. Hiervoor worden op alle dinsdagen en donderdagen om 11 uur en om 12:30 uur de eerste twee tijdsblokken van 10 minuten gereserveerd voor ontvangst van schoolgroepen.

De school dient om 11 uur of 12:30 uur aanwezig te zijn. Zo kunnen we voor de reguliere bezoekers, die vanaf 11u20 of 12:50 binnenkomen, onze rondleiding starten.

De maximale groepsgrootte is 15 of 30 leerlingen, onder begeleiding van respectievelijk 2 of 4 begeleiders.

1 of 2 gidsen begeleiden de groep op veilige afstand van de volwassenen en houden zich aan de eenrichtingsverkeer routing in het museum.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Het educatieve materiaal is een downloadbaar bestand. Het bestaat uit lessuggesties voor lessen op school ter voorbereiding en verwerking van het bezoek. In deze lessen wordt rekening gehouden met de meervoudige intelligenties. Bovendien worden er tips gegeven om achteraf waardevol te reflecteren op het bezoek.
Ontwikkeld voor
5/6
Duur
75 minuten
Soort
Museumbezoek
Periode
Hele jaar
Prijs
€130 per groep
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Centraal Museum - Agnietenstraat 1 - 3512 XA Utrecht
Aanbieder
Centraal Museum

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.