PO

Radio Vrijstaat

Aanbieder: De Vrijstaat
Op school
Groep 3/4/5/6/7/8
SO
120 m
30/08/2021 - 08/07/2022

Op zoek naar een uitdagend en creatief programma voor op school? Dat aansluit op de thema’s die op dat moment spelen in de klas? En waarmee leerlingen zich spelenderwijs nieuwe media eigen maken? Kies dan voor Radio Vrijstaat. 

We komen met onze mobiele radio-set naar jullie toe en leren de leerlingen alle kneepjes van het radiovak. Reportages maken, verslaggeving, interviewen en presenteren… het komt allemaal aan bod.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Social media

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Nederlands 1, Nederlands 2, Nederlands 3, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Informatie vaardigheden, ICT basisvaardigheid, Mediawijsheid, Communiceren, Samenwerken

Leerdoelen

  • creatief denken en doen.
  • verbeeldingskracht tonen.
  • samenwerken.
  • omgevingsgerichtheid.
  • ambachtelijkheid tonen.
"Elke keer verbaas ik me weer over de combinatie van leren en lol. Ook tijdens Radio Vrijstaat weer: een stukje geschiedenis, taalontwikkeling, verhaalopbouw, presentatie skills en daarbij lachen om de geluidseffecten en het horen van je eigen stem op ‘band’. De twee uur zijn voorbij gevlogen!"
Edith
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

De activiteit bestaat uit verschillende onderdelen waarvoor educatief materiaal is ontwikkeld. De kinderen leren o.a. verslag geven, interviews afnemen, een discussie voeren en nieuwslezen. In de workshop Radio Vrijstaat werken de leerlingen met professionele apparatuur om samen een radio-uitzending maken.
Ontwikkeld voor
3/4/5/6/7/8/SO
Duur
120 minuten
Soort
Les of lessenreeks, Workshop
Periode
30/08/2021 - 08/07/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op school
Aanbieder
De Vrijstaat

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.