PO

RAAR

Op school
Groep 1/2/3
SO
40 m
08/11/2021 - 08/07/2022

Een kleine ode aan de grote mens

Grote mensen zijn vreemde wezens. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.

Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk met vrolijke liedjes. Voor ​kleine én grote mensen één feest der herkenning.

De acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Zij maken associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. Voor RAAR zijn ze gecoacht door het artistieke team van Het Filiaal theatermakers.

In het kader van de 1,5 m samenleving hebben we de voorstelling aangepast naar RAAR 1.5. In het najaar van 2021 spelen we deze versie. In het voorjaar van 2022 kijken we welke versie we dan kunnen aanbieden.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Fantasie/Verbeelding, Identiteit

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Kritisch denken

Leerdoelen

  • De leerlingen kunnen spelen met diverse associaties en interpretaties op beelden uit de voorstelling, waarbij zij hun verbeeldingskracht aanspreken.

Extra informatie

RAAR 1.5 - najaar 2021 van 15 november t/m 26 november - voor groep 1 en 2

RAAR - voorjaar 2022 van 13 juni t/m 8 juli voor groep 1, 2, (3)
Prijs: €360,- per voorstelling (€ 310,- per voorstelling bij 2 voorstellingen op 1 dag)

RAAR is zo ontzettend actueel, maar vooral tijdloos. De voorstelling houdt alle volwassenen een spiegel voor, want wie herkent zich niet in het geforceerd enthousiast reageren op vakantieverhalen die je eigenlijk totaal niet interesseren.
Henri Drost van Theaterkrant.nl
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

LESPAKKET
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

FILIAALLAB IN DE KLAS (voorafgaand aan de voorstelling)
In Het FiliaalLab komen ontdekkend leren en kunsteducatie samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen maakt hier deel van uit. Onder begeleiding van een Filiaaldocent zullen de kleuters het fenomeen raar onderzoeken èn omarmen. Met rolmaat, vergrootglas en heel veel kledingstukken worden verschillen en overeenkomsten tussen kinderen en volwassenen ​onder de loep genomen.

Het FiliaalLab vindt plaats in de week voorafgaand aan de voorstelling.
Min. 20 max. 35 leerlingen
Duur: 45 minuten
Prijs: €80 per groep
Ontwikkeld voor
1/2/3/SO
Duur
40 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
08/11/2021 - 08/07/2022
Prijs
€360 per activiteit
Locatie(s)
op school

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.