PO

Click F1 Projectweek voor leerlingen

Aanbieder: Click F1
Op school
Groep 1/2/3/4/5/6/7/8
SO
Hele jaar

Programmeren, omgaan met robotica en websites bouwen. Stichting Click F1 werkt met het MediaTeam: een team met jonge, enthousiaste coaches geven trainingen aan leerlingen om hen spelenderwijs en met creatieve middelen vaardigheden aan te leren met tal van digitale tools en thema’s.

Daarnaast bieden we projectweken aan:

Zoveel groen! (OB) Hier leren kleuters met spel en speurtocht natuur ontdekken. Denk aan planten, bomen, parken, maar ook alle beestjes die je overal om je heen kunt vinden… áls je maar goed zoekt! Met de Beebot leren ze de basis van programmeren en leggen ze met de bij een heel groen parcours af!

Vormendoolhof (OB)Alles bestaat uit vormen! Denk aan cirkels, rechthoeken, piramides. Je herkent ze overal, ook in jouw school! Net als een architect gaan leerlingen zelf aan de slag met vormen ontdekken, gebruiken en nieuwe vormen bedenken en presenteren hun bevindingen in een te gekke foto-presentatie!

Mijn huis woont hier (OB)Wat is een huis en wie maakt een huis? Dit gaan de leerlingen ontdekken! Van een rijtjeshuis tot woonboot. Als echte architecten maken ze met gebruik van digitools hun eigen fantasie huis en een maquette van hun eigen straat en houden hierbij natuurlijk rekening met de geldige verkeers- en veiligheidsregels.

Mijn plein (MB)Er zijn talloze soorten pleinen maar wat maakt een speelplein een speelplein en wanneer is het een natuurplein? Aan de hand van de uitleg van een echte architecten ontdekken leerlingen soorten pleinen en maken ze vervolgens een eigen speelplein en greenscreen filmpje.

Mijn huis woont in mijn wijk (MB) Waar staat mijn huis ten opzichte van mijn school? Door welke straten ga ik iedere dag en staan hier ook bijzondere gebouwen? Met Minecraft – gaan ze aan de slag om de wijk na te bouwen en deze wordt gepresenteerd samen met een zelf ontworpen wijkposter.

Afvalkunstenaars (MB)Als we afval nou omzetten in kunst, dan hebben we nooit meer afval! Met zelf verzameld afval van thuis of school vormen leerlingen de mooiste objecten. Met behulp van iMovie maken zij een reclamefilmpje en sluiten af met een tentoonstelling.

Mijn oma was een hippie (MB en BB)Duik samen met de trainers terug in de tijd van opa en oma. De leerlingen maken in de een moodboard met gebruik van de digitool Canva en stop motion om deze vervolgens te presenteren aan elkaar. Wiens oma was een echte hippie en wat was de favoriete band van de opa?

De wereld aan mijn voeten (BB)Zijn er kloosters in China? Hoe leven ze in Guatamala? Staan er veel huizen in Alaska? Met behulp van Google Street View maken de leerlingen een eigen website voor hun zelf bedachte reisbureau.

Stad van de toekomst (BB)Hoe ziet een stad eruit in 2050? Vliegen mensen naar hun werk? Hebben we veel last van de smeltende ijskappen? Wat kunnen we allemaal op gebied van technologie? Samen maken wij een Utopia, onze ideale stad in de toekomst.

Thema

Architectuur, Beroepen/Uitvindingen, Duurzaamheid, Fantasie/Verbeelding, Het heelal, Identiteit, Landen/Culturen, Natuur/Milieu, Onderzoek/Avontuur

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 34, Oriëntatie op jezelf en de wereld 35, Oriëntatie op jezelf en de wereld 36, Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Oriëntatie op jezelf en de wereld 38, Oriëntatie op jezelf en de wereld 39, Oriëntatie op jezelf en de wereld 40, Oriëntatie op jezelf en de wereld 41, Oriëntatie op jezelf en de wereld 42, Oriëntatie op jezelf en de wereld 43, Oriëntatie op jezelf en de wereld 44, Oriëntatie op jezelf en de wereld 45, Oriëntatie op jezelf en de wereld 46, Oriëntatie op jezelf en de wereld 47, Oriëntatie op jezelf en de wereld 48, Oriëntatie op jezelf en de wereld 49, Oriëntatie op jezelf en de wereld 50, Oriëntatie op jezelf en de wereld 51, Oriëntatie op jezelf en de wereld 52, Oriëntatie op jezelf en de wereld 53, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Computational thinking, Informatie vaardigheden, ICT basisvaardigheid, Mediawijsheid, Communiceren, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Kritisch denken

Leerdoelen

  • Binnen mediaeducatie willen we de culturele ontwikkeling van het kind bevorderen door 21st Century skills en digitale geletterdheid centraal te stellen Leerlingen leren spelen met de Cross-overs tussen online en offlinewereld. Leerlingen leren vanuit creativiteit omgaan met: programmeren en ICT-vaardigheden.
  • Leerlingen ontdekken op eigen niveau en procesgericht digitale media tools.
  • Leerlingen nemen de stappen van consument naar producent door vanuit creativiteit aan de slag te gaan met de digitale media.
  • Leerlingen leren spelen met de Cross-overs tussen online en offlinewereld. Leerlingen leren vanuit creativiteit omgaan met: programmeren en ICT-vaardigheden.

Extra informatie

Onze coaches kosten 65 euro voor een uur. In de stad Utrecht rekenen we geen reiskosten, in de provincie Utrecht 15 euro per coach per dag. In overleg komen we binnen een voor de school passend rooster het project uitvoeren. Daarnaast kan een leerkracht zelf een aantal opdrachten met de klas uitvoeren. Voor het gebruik van onze devices en iPads rekenen we 5 euro per device per dag. Voor het gebruik van programmeer-sets, Beebots, fototoestelletjes rekenen we geen kosten. We komen met kwaliteits- randapparatuur en materialen die geschikt zijn voor de workshops en doelgroep. We komen bij voorkeur met 1 of 2 stagiairs zodat deze kunnen assisteren. (Dit geeft geen meerprijs).

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

We werken met lesbrieven en opdrachtkaarten, deze kan de school houden na de projectweek. Daarnaast werken met PowerPoints en wegwijzers hoe je met de digitale tools kunt werken. Deze blijven in bezit van Click F1 en neemt de mediacoach weer mee.

Een gemiddelde projectweek bestaat uit
Ontwikkeld voor
1/2/3/4/5/6/7/8/SO
Soort
Project
Periode
Hele jaar
Prijs
per groep
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Click F1

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.