PO

Augmented Reality: programmeren onderbouw

Aanbieder: Click F1
Op school
Groep 1/2/3
120 m
Hele jaar

Met Quiver kun je kleurplaten tot leven brengen. Ontdek met Virtuali-Tee de anatomie van het menselijk lichaam. Verken met Merge Cube het heelal, de wereld van dinosauriërs en nog veel meer!

Programmeren, omgaan met robotica en websites bouwen. Het klinken als taken voor professionele ICT’ers. Maar in onze huidige digitale maatschappij wordt er verlangd van kinderen en jongeren dat zij deze vaardigheden al aardig onder de knie hebben. Tegelijkertijd is het internet en alle digitale middelen waar je dagelijks mee te maken hebt ook makkelijker te begrijpen én veiliger te gebruiken wanneer je weet uit welke elementen en technieken deze opgebouwd is.

Stichting Click F1 werkt met het MediaTeam. Een team met jonge, enthousiaste trainers die gespecialiseerd zijn in het geven van trainingen aan jongeren om hen spelenderwijs en met creatieve middelen deze vaardigheden aan te leren. Door middel van media-workshops op maat en het werken met tal van digitale tools wordt de deelnemers technisch vaardiger en zelfverzekerder in in het gebruik van digitale middelen.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Het heelal, Lichaam, Onderzoek/Avontuur, Techniek

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Computational thinking, ICT basisvaardigheid, Samenwerken

Extra informatie

Wij komen een dagdeel langs met een coach (in overleg met de school delen we de lessen in blokken in). We komen met kwaliteits- randapparatuur en materialen die geschikt zijn voor de workshops en doelgroep. We rekenen 50 euro voor het gebruik van onze 10 iPads. Boven de 15 leerlingen nemen we een assistent/stagiair mee tegen een vergoeding van 20 euro per activiteit.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
1/2/3
Duur
120 minuten
Soort
Workshop
Periode
Hele jaar
Prijs
€130 per groep
Locatie(s)
op school
Aanbieder
Click F1

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.