PO

Presenteren kun je leren!

Op school
Groep 5/6/7/8
60 m
Hele jaar

Het wordt steeds belangrijker om je te leren presenteren voor een publiek. Maar hoe breng je je boodschap, spreekbeurt of verhaal goed over? Hoe blijft het publiek geboeid en hangen ze aan je lippen?

Er zijn verschillende elementen waar je je van bewust kunt worden als je iets presenteert; zoals houding, stemgebruik, status en spanning. Een afwisselende reeks van lessen binnen een door de school gekozen thema waar de belangrijkste theatrale competentie ‘jezelf durven presenteren’ centraal staat. Er wordt gewerkt naar, hoe kan het ook anders, een presentatie toe!

Thema

Lichaam

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Samenwerken, Kritisch denken

Leerdoelen

  • Creatief Leren: vanuit mede-eigenaarschap onderzoeken, creëren, presenteren en reflecteren in een creatief proces. Onderzoeken: De leerling kan vanuit een vraag zichzelf en zijn omgeving leren kennen Creëren: De leerling kan op eigen wijze vorm geven aan zijn ervaring, waarneming, verbeelding en kennis. Presenteren: De leerling kan zich alleen of samen met anderen presenteren aan bekend of onbekend publiek. Reflecteren: De leerling kan terugkijken op eigen ervaringen, deze interpreteren en er betekenis aan geven.
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
5/6/7/8
Duur
60 minuten
Soort
Les of lessenreeks
Aantal Lessen
6 lessen
Periode
Hele jaar
Prijs
€608 per groep
Locatie(s)
op school

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.