VO

Pech | George en Eran producties VO

Op locatie
Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, VWO 1/2
Speciale doelgroep
75 m
15/01/2024

Waarom heeft de een méér kansen dan de ander? En waarom hebben sommige mensen altijd pech en anderen niet? Pech van George & Eran Producties is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over het heft in eigen handen nemen en het gevecht met een oneerlijk systeem. In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd van kansenongelijkheid, armoede en een kloof die steeds maar groter wordt.

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad die verscheurd is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen, die zakken, daaraan valt niet te ontkomen. Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk? Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Wat ze aan de overkant aantreft is misschien nog wel schokkender dan alle pech bij elkaar: een compleet pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten. Lukt het haar om te winnen van deze pech-molen?

 

De voorstelling is mede gebaseerd op filosofische gesprekken die zijn gevoerd met kinderen op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede.

 

Highlights

Het onderwerp ‘ongelijkheid’ wordt invoelbaar gemaakt voor kinderen en jongeren.

Geschreven door George Tobal, die eerder is genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs voor Woestijnjasmijntjes. Woestijnjasmijntjes was genomineerd voor de Zapp Theaterprijs

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Auditieve uitdaging / SO cluster 2, Verstandelijke uitdaging / SO cluster 3, Moeilijk lerend / SO cluster 3, Psychische of gedragsuitdaging / SO cluster 4, Moeilijk opvoedbaar / SO cluster 4, Langdurig ziek / SO cluster 3-4, Uitzonderlijk begaafd, Taalachterstand

Thema

Fantasie/Verbeelding, Filosofie, Identiteit

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands

Aansluiting op kerndoelen

Nederlands 3, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Kunstzinnige oriëntatie 56

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Creatief denken, Kritisch denken, Probleem oplossen, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering

Leerdoelen

  • Kennismaken met de Stadsschouwburg Utrecht en met theater

Extra activiteit

Bij Pech | George en Eran producties VO is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.

Extra activiteit

Bij Pech | George en Eran producties VO is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Het educatiepakket bestaat uit drie lessen met filosofische gesprekken, een meet and greet met de acteurs, een doe-boekje, een spel en een praat-sok. Meer informatie over het educatief materiaal volgt.
Duur
75 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
15/01/2024
Beschikbare dagen en tijden
Maandag 15 januari 2024 om 9:30 en 12:30 uur
Prijs
€10 per leerling
CJP Cultuurkaart
Deze activiteit kan worden betaald met de CJP Cultuurkaart
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl
Foto/video credit
Headerfoto: CurlyandStraight

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform: