PO

Micro | Sonja & Hendrik / STIP

Op locatie
Groep 5/6
60 m
21/03/2022

In Micro vertolken niet de acteurs Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, maar de spulletjes de heldenrollen. De kleine dingen, die gewoonlijk tijdens de familiedrama’s en liefdesverhalen, de Antigone’s en Macbeths, letterlijk naar de achtergrond verdwijnen, eisen in deze voorstelling juist de aandacht op. Het stopcontact, het gordijn, een vlekje verf en het plastic flesje komen in Micro in opstand. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan een aandachtig luisterend publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen.

Micro is een fantasievolle, absurdistische en grappige post-humanistische voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden voor het voetlicht brengt.

Thema

Techniek

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken

Extra informatie

21 maart 10.00 en 12.30 uur

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

LESBRIEF
Aan de hand van een lesbrief kunnen scholen aan de slag met hun eigen Micro-wereld: het klaslokaal. De leerlingen kijken naar de voorwerpen om zich heen en geven ze ogen, neus, mond, en vooral: een gezichtsuitdrukking. Welk voorwerp kijkt er blij, verdrietig, verlegen, stoer of juist bang?

Daarna schrijven ze over de geschiedenis en verlangens van de voorwerpen, en leren ze zo beter kennen. Wat ziet het digibord als het naar je kijkt, is de plakbandrol in een belangrijke discussie verwikkeld met de schaar, en waarom zou je laatje eigenlijk liever in een ander tafeltje zitten? Ten slotte komen die voorwerpen tot leven, en gaan ze in gesprek met elkaar: jullie maken theater!

De lesbrief volgt op deze website.
Duur
60 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
21/03/2022
Beschikbare dagen en tijden
21 maart 10.00 en 12.30 uur
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Haike de Visser:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.