VO

LoveXL | Maas theater en dans

Op locatie
Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO, VWO 3/4/5/6
75 m
13/04/2023

LoveXL is een voorstelling voor jongeren over seks in de ruimste zin van het woord. Hoor je erbij door het ‘te doen’? Doe je alsof je op meisjes valt, terwijl je meer naar jongens kijkt? Ben je bang voor de eerste keer? Hoe ga je om met die opdringerige moeder of buurman? Ben je misschien een meisjeshelper, maar denk je stiekem de hele tijd alleen maar aan seks met ze? LoveXL biedt je herkenning en vergezichten.

Hoe ingewikkeld kan het zijn als je alles voor de eerste keer moet uitvinden. Je wilt stoer doen, je onzekerheid niet laten zien, heel ervaren overkomen, terwijl je gewoon niks of bijna niks weet. Ja wel Google-weet, maar het nooit in het echt hebt meegemaakt. Je kunt niets anders dan in het diepe springen, durven en je kwetsbaar opstellen. Maar ja, als niemand dat doet, waarom zou jij dan de eerste zijn? En trouwens, in je fantasie is alles toch veel leuker en lekkerder dan in het echt.

LoveXL is een voorstelling van de makers van Liefde (Gouden Krekel 2017) en Hallo familie (Zilveren Krekel 2019), een mix van theater, dans en muziek. LoveXL is geïnspireerd op de Netflix-serie Sex Education, de film Dangerous Liaisons en het televisieprogramma Sekszusjes.

Eerder maakte Moniek Merkx Reigen, een voorstelling over seks voor jongeren (2009, theatergroep Max.) en coming-of-age voorstelling Voorjaarsoffer (2015, Maas) over hormonen en de angst voor schoonheid, met een speciale publieksopstelling dicht op de huid. Ook bij LoveXL wordt in een speciale opstelling gespeeld.

Thema

Diversiteit/Inclusiviteit, Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding, Identiteit, LHBTIQ+, Lichaam, Muziek, Onderzoek/Avontuur, Pesten, Social media/Digitale media, Verliefdheid, Vriendschap

Leerdoelen

  • Be(grip) krijgen op alle gierende hormonen.

Extra informatie

Deze voorstelling wordt ook door andere bemiddelaars bemiddeld. Schrijf je voor 1 juni in dan kan de Stadsschouwburg Utrecht kijken of alle scholen bij de voorstelling terecht kunnen.

LoveXL: Over alles wat erbij komt als je hormonen gaan gieren.
Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.
Duur
75 minuten
Soort
Voorstelling of concert, Workshop
Periode
13/04/2023
Beschikbare dagen en tijden
Schoolvoorstellingen donderdag 13 april om 10.00 uur, met een succesoptie om 13.00 uur
Prijs
€10 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.