PO

#Klimaatpiraat | Helden

Op locatie
Groep 5/6/7/8
45 m
13/06/2022

#klimaatpiraat is een game theatervoorstelling over klimaatverandering. Studio eXp maakt gegamificeerde theatervoorstellingen waarin het publiek, omringd door interactieve installaties en tegelijkertijd kijkend naar een voorstelling, op zoek gaat naar antwoorden op vragen. Deze voorstelling speelt zich niet af in een klassieke theateropstelling. De performer loopt rond en heeft een rol in de voorstelling. De taak aan het publiek is om in dialoog te gaan met de performer en de voorstelling te beïnvloeden

Bestrijd de klimaatpiraat
In #klimaatpiraat neem jij plaats in de oppositie in de tweede klimaat-kamer. Tijdens de laatste verkiezingen is Jeffrey Touw verkozen tot prem-yay van Nederland met zijn politieke partij: #klimaatpiraten. Het partijprogramma van Jeffrey Touw heeft maar één doel: meer geld, meer industrie en meer keuze. Klimaatactivisten zijn dan ook een doorn in het oog van Jeffrey. Maar ten koste van wat? Wat gebeurt er wanneer de plannen van Jeffrey Touw ook echt worden uitgevoerd? Wat gebeurt er met de planeet als we niet op de rem drukken? Samen met alle politici van de tweede klimaat-kamer onderzoek je de gevolgen van Jeffrey’s beleid op de aarde, zoek je naar ondernemende oplossingen en observeer je de bochten waarin Jeffrey zich wringt om je tegen te werken.

Waarom een escape room?
Kinderen worden ontvankelijker, creatiever en enthousiaster wanneer ze verkeren in een staat van verwondering. Deze staat van verwondering zorgt ervoor dat zintuigen worden aangescherpt, en moedigt kinderen aan om op speelse wijze informatie op te nemen. Daarnaast zijn onze escape rooms gecombineerd met theater geweldige ervaringen, en leuk om voor kinderen samen te doen met hun klas, vriendjes of ouders.

Thema

Duurzaamheid, Natuur/Milieu, Politiek

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 34

21e eeuwse vaardigheden

Probleem oplossen, Samenwerken, Kritisch denken

Extra informatie

Er is geen voorbereiding nodig. Belangrijk is dat de kinderen begrijpen dat het interactief theater is, dat er dus verwacht wordt dat ze meedoen. De spelregels worden van tevoren uitgelegd.

Neem plaats in de oppositie van de tweede klimaat-kamer en stop de Klimaatpiraat!
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard
Ontwikkeld voor
5/6/7/8
Duur
45 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
13/06/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.