PO

Kanonnenvoer | Het Laagland

Op locatie
Groep 6/7/8
75 m
31/01/2022

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf.

Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw en samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden. 

Kanonnenvoeris smakelijk ‘theatervoer’ voor de hele familie met een bord vol vriendschap, een scheut doldwaze ruziemakers en een flinke toef fantasie. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als toetje. Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Oorlog/Vrede

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 34, Oriëntatie op jezelf en de wereld 37, Oriëntatie op jezelf en de wereld 52

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Communiceren, Kritisch denken

Leerdoelen

  • Inleven in een verhaal over de oorlog & vriendschap en hoe iemand kan veranderen.

Extra informatie

Speeldatum: 31 januari 2022
10:00 uur (VOLGEBOEKT)
12.30 uur (VOLGEBOEKT)

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

Deze voorstelling wordt ook door andere bemiddelaars bemiddeld. Schrijf je voor 15 juni in dan kan Stadsschouwburg Utrecht kijken of alle scholen bij de voorstelling terecht kunnen.

Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Bij de voorstelling horen twee educatiefilmpjes met de acteurs in de hoofdrol. De leerlingen leren de personages kennen, krijgen een kijkje achter de schermen en komen meer over het thema te weten. Een filmpje is bedoeld als voorbereiding en de andere is voor na de voorstelling. Verder is er een speels werkblad dat geprint kan worden in de vorm van een placemat vol vragen, puzzels en creatieve opdrachten. Voor de leerkrachten is een uitgebreide lesbrief met uitleg en meer suggesties. Muziek en percussie is belangrijk in de voorstelling. Dit komt ook terug in het lesmateriaal.
Ontwikkeld voor
6/7/8
Duur
75 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
31/01/2022
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.