PO

Je eigen verhaal over de Kruistochten

Aanbieder: Podiumbeesten
Op school
Groep 6/7/8
60 m
Hele jaar

Podiumbeesten biedt maatwerk. Onze projecten kunnen we volledig afstemmen op de wensen van de school. Hieronder beschrijven we een voorbeeld van hoe we dit project op een school hebben uitgevoerd. 

Op deze basisschool waar wij te gast waren sluit cultuureducatie aan bij de thema’s uit de klas. In schooljaar ’21-’22 werken de groepen 6, 7 en 8 met het thema Steden & Staten, dat zich afspeelt in de late Middeleeuwen. De tijd waarin ook de Kruistochten plaatsvonden. Podiumbeesten maakte hiervoor op maat een theatrale workshop, waarin beleving en verbeelding rondom het thema centraal staan.

Dagdroom-sessie
Om in de workshop een sterke beleving neer te kunnen zetten, organiseerden we in de week voorafgaande aan de workshop een creatieve sessie in de klas. De groepsleerkracht voerde deze uit met de klas, de activiteit en materialen kwamen van Podiumbeesten.

In de dagdroom-sessie in de klas fantaseerden de leerlingen er in groepjes op los. Ze kregen per groepje een placemat met verbeelding-prikkels, waarop zij al hun ideeën kwijt konden.

Theaterworkshop
Aan het einde van de week kwamen we deze placemats ophalen, om ze te verwerken in een persoonlijk verhaal, dat in de theaterworkshop gespeeld kon gaan worden.

Stel je voor dat je zelf in de tijd kon reizen, en terecht kwam in een kinderkruistocht; Wat zou er dan allemaal kunnen gebeuren? En wat nog meer?

In de workshop leerden we over fysiek acteren, de rol van muziek bij het prikkelen van de verbeelding en we reisden terug in de tijd. Zo krijgen de leerlingen de hoofdrol in hun eigen tocht; een verhaal dat de ideeën van de kinderen samenbrengt tot een spannend nieuw geheel.

Informatie over maatwerk en/of toegankelijkheid

Dit aanbod maakten we speciaal voor een school en kan opnieuw uitgevoerd worden. Heb je een ander thema of idee, neem dan contact op.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Onderzoek/Avontuur, Religie, Tijd/Geschiedenis

Aansluiting op schoolvakken

Oriëntatie op jezelf en de wereld

Aansluiting op kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld 52, Oriëntatie op jezelf en de wereld 53, Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55

21e eeuwse vaardigheden

Communiceren, Creatief denken, Samenwerken

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Voor de dagdroom-sessie in de klas leveren we de materialen aan. Je besteedt hier een uur aan met de klas. Na afloop halen wij de oogst op.
Duur
60 minuten
Soort
Les of lessenreeks, Workshop
Periode
Hele jaar
Beschikbare dagen en tijden
Maandag t/m vrijdag
Prijs
€450 per groep (prijsindicatie)
Locatie(s)
Op school
Aanbieder
Podiumbeesten
Luuk Reinders consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Luuk Reinders:
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.