PO

Hotel Hierwaardaar

Op locatie
Groep 5/6/7/8
55 m
11/10/2021 - 20/05/2022

We zijn aangekomen in een vervallen hotel aan het eind van alle steden: Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, maar stiekem ook verbazingwekkend herkenbaar.

De Utrechtse gezelschappen De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op voor een familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging om overal iets van te maken, ook als het even tegen zit. Hotel Hierwaardaar is danstheater over dwalen en ontdekken voor iedereen vanaf 8 jaar.

Hotel Hierwaardaar in je hoofd
Voorbereiding: Filiaal&DansersLab

Stil zitten is soms een hele uitdaging. Samen gaan we op onderzoek hoe we in ons hoofd kunnen bewegen, terwijl we gewoon op een stoel blijven zitten. In de voorstelling is er lang niet altijd een logisch verhaal om te begrijpen. Wat zie, voel en ervaar je allemaal als je naar theater en dans kijkt? We spelen met associaties, verbeelding en interpretaties. In deze workshop leer je de spelers, hun inspiratiebronnen en de thema’s uit de voorstelling kennen.

Hotel Hierwaardaar in je lijf
Verwerking: BewegingsLab

Na het zien van Hotel Hierwaardaar gaan de leerlingen onder begeleiding van een dansdocent zelf aan de slag. Vol energie en inspiratie verdwalen, verstoppen, verdwijnen, verschijnen en tuimelen we met elkaar het Bewegingslab in. Hoe vindt ieder z’n eigen weg? We onderzoeken met elkaar de obstakels die we onderweg tegenkomen. Probleemoplossend vermogen, doorzettingsvermogen, verbeeldingskracht, samenwerking en plezier in beweging staan centraal in dit BewegingsLab.

Thema

Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Reizen/Vakantie

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen

Kunstzinnige oriëntatie 54, Kunstzinnige oriëntatie 55, Bewegingsonderwijs 58

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Probleem oplossen, Communiceren, Samenwerken, Sociale & culturele vaardigheden, Zelfregulering

Leerdoelen

  • De leerlingen kunnen de verschillende personages uit de voorstelling beschrijven met woorden en uitdrukken in bewegingen.
  • De leerlingen kunnen spelen met diverse associaties en interpretaties op beelden uit de voorstelling waarbij zij hun verbeeldingskracht aanspreken.
  • De leerlingen kunnen in samenwerking en met fantasie hun eigen weg vol obstakels vormgeven in beweging.
  • De leerlingen kunnen bewegingsmogelijkheden met hun eigen lijf onderzoeken door verbeelding en gedachten om te zetten in beweging.
  • De leerlingen kunnen met elkaar in gesprek over het theater als werkomgeving en de bijbehorende beroepen.

Extra informatie

Zimihc theater Zuilen
ma 11-10-21, 10.30 en 12.30 uur

Podium Hoge Woerd
ma 1-11-21, 10.00 en 12.30 uur
di 2-11-21, 10.00 en 12.30 uur

Stadsschouwburg Utrecht*
ma 11-04-22, 10.00 en 12.30 uur VOLGEBOEKT

*Deze voorstelling wordt ook door andere bemiddelaars bemiddeld. Schrijf je voor 15 juni in dan kan Stadsschouwburg Utrecht kijken of alle scholen bij de voorstelling terecht kunnen.

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Iedere klas ontvangt een lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er is digitaal lesmateriaal ter voorbereiding en een kaartspel met korte (dans)opdrachten voor in de klas ter verwerking na het bezoek.

LESBRIEF
De voorstelling is voorzien van een gratis digitale lesbrief. Deze lesbrief bevat handvatten voor de leerkracht om het voorstellingsbezoek voor te bereiden in de klas. Bovendien staan er verschillende opdrachten in om de verbeelding aan te spreken en de beroepen in het theater te leren kennen.

WORKSHOPS
Er is een workshop ter voorbereiding en een workshop voor verwerking; Hotel Hierwaardaar in je hoofd en Hotel Hierwaardaar in je lijf. Meer informatie over de workshops in de tekst.

Planning: bij voorkeur binnen een week voor en/of na het voorstellingsbezoek, maar uiteraard in overleg.
Aantal: maximaal 1 klas tegelijk en grote klassen splitsen we graag.
Kosten: €95 per workshop
Maximaal 30 leerlingen
Duur: 1 uur
Duur
55 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
11/10/2021 - 20/05/2022
Beschikbare dagen en tijden
Zimihc theater Zuilen ma 11-10-21, 10.30 en 12.30 uur Podium Hoge Woerd ma 1-11-21, 10.00 en 12...
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Podium Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1 - 3454 PB Utrecht
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
ZIMIHC theater Zuilen - Prinses Christinalaan 1 - 3554 JL Utrecht
Aanbieder
De Dansers
In samenwerking met
Het Filiaal theatermakers

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten je eerste mail in je inbox (controleer eventueel je spam). Wil je nu al meer inspiratie? Neem alvast een kijkje op ons kennisplatform.