PO

Het dier, het dier en het beestje | Theater Artemis

Aanbieder: Podium Hoge Woerd
Op locatie
Groep 5/6/7/8
SO
100 m
25/10/2021

Het dier, het dier en het beestje: een gezongen fabel over een doodgewoon meisje van acht.

Een hond loopt iedere ochtend met twee dino’s naar haar basisschool. In de klas van meester octopus heeft ze veel lol, maar ook wat moeite met opletten. Een haai komt haar eens observeren in de klas. Hoe kunnen ze haar beter helpen? Moet ze niet eens gaan kijken op een andere school? Met knikkende poten stapt ze in het taxibusje van het nijlpaard. Hebben ze daar ook zo’n lieve meester? En hoe moet het in de lente met haar kinderfeestje?

In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van hele gewone dingen een dromerige ‘musical’. Een fabelachtige voorstelling met live zang en muziek over interne begeleiders, badmintonnen en net even anders zijn.

Thema

Dieren, Emoties/Gevoel, Familie, Fantasie/Verbeelding, Identiteit, Inspiratie/Kunst, Vriendschap

Aansluiting op schoolvakken

Nederlands, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen

Nederlands 1, Nederlands 9, Nederlands 12

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Communiceren, Sociale & culturele vaardigheden, Kritisch denken

Leerdoelen

  • Door de voorstelling ‘Het dier, het dier en het beestje’ leren kinderen hoe het is om anders te zijn en hoe je om kunt gaan met problemen.

Extra informatie

25 oktober 2021 om 10.00 u en 13.00 u

We raden je aan van tevoren de workshop te boeken om de voorstelling voor de leerlingen beter begrijpelijk te maken. In de workshop gaan we aan de slag met het kijken naar theater. De kinderen maken allerlei beelden (tableau vivant) en interpreteren deze. Vervolgens worden daar laagjes aan toegevoegd. Kinderen ervaren dat ieder op zijn of haar eigen manier kijkt en zo het verhaal van de voorstelling verrijkt / afmaakt.

• op school in speel- / gymzaal
• 50 minuten
• €50,- per workshop (bij 4 op 1 dag) + reiskosten (vanaf Den Bosch)
• Maximum aantal leerlingen voor de workshop: 30

Als hierna in het ‘lijsttheatertje’ achter hen – een soort kijkdoos met voordoek – het toneellicht aangaat, wordt daar een magische wereld zichtbaar.
Theaterkrant - Sara van der Kooi
Bewaar of deel deze activiteit
Bewaard

Educatief materiaal

Een bezoek aan een voorstelling is als een sprong, met een afzet – zweeffase – landing. Er is lesmateriaal beschikbaar voor de afzet waarin wordt ingegaan op het kijken naar theater: iedereen denkt andere dingen bij het kijken, je maakt zelf het verhaal van de voorstelling mee. Aanvullend kan een workshop (50 minuten) van een theaterdocent geboekt worden.

Voor de landing is er lesmateriaal, met dierenmaskers om samen een gesprek te voeren over de voorstelling. Daarnaast zijn er instructies beschikbaar om de kinderen zelf een eigen het dier-scène te laten maken.
Ontwikkeld voor
5/6/7/8/SO
Duur
100 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
25/10/2021
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
op locatie
Adres locatie(s)
Podium Hoge Woerd - Hoge Woerdplein 1 - 3454 PB Utrecht
Aanbieder
Podium Hoge Woerd

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.