PO

Geen Oog Dicht | Studio Figur

Op locatie
Groep 5/6/7/8
Speciale doelgroep
60 m
24/04/2023

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt…

Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp net iets minder eng maakt.

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen, waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Speciale doelgroep

Deze activiteit is (ook) geschikt voor: Langdurig ziek / SO cluster 3-4

Thema

Emoties/Gevoel, Fantasie/Verbeelding

Aansluiting op schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld

Extra informatie

Educatiemateriaal:
Met de voorstelling reist een interactieve installatie mee, waarin realiteit en film in elkaar overlopen. Kinderen worden verwelkomd in de wondere wereld van Maia en Ótti.
Voor docenten is er een lesbrief die leerlingen handvatten biedt om aan de slag te gaan met hun eigen angstbeelden en leren ze onder ogen te komen. Met verkennende vragen wordt een open gesprek aangeknoopt en kunnen kinderen ervaringen delen.

Voor deze activiteit biedt de Stadsschouwburg gratis busvervoer aan. Kijk voor meer informatie op de organisatiepagina van de Stadsschouwburg Utrecht.

*Deze voorstelling wordt ook door andere bemiddelaars bemiddeld. Schrijf je voor 1 juni in dan kan de Stadsschouwburg Utrecht kijken of alle scholen bij de voorstelling terecht kunnen.

Extra activiteit

Bij Geen Oog Dicht | Studio Figur is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen.
Ga naar activiteit

Extra activiteit

Bij Geen Oog Dicht | Studio Figur is een aanvullend programma beschikbaar. Dit is samen met de hoofdactiviteit af te nemen. https://cultuurenschoolutrecht.nl/activiteiten/workshop-geen-oog-dicht-studio-figur/

Deel of print je favorieten of exporteer ze naar het plansysteem om in te schrijven.

Educatief materiaal

Educatiematerialen:
1. Interactieve installatie
2. Lesbrief voor docenten
3. Creatieve beeldende kunstworkshop
Duur
60 minuten
Soort
Voorstelling of concert
Periode
24/04/2023
Beschikbare dagen en tijden
Maandag 24 april om 10.00 uur
Prijs
€7.50 per leerling
Locatie(s)
Op locatie
Adres locatie(s)
Stadsschouwburg Utrecht - Lucasbolwerk 24 - 3512 EJ Utrecht
Pelle van den Berg - consulent Cultuur en School Utrecht

Heb je een vraag?

Neem contact op met Pelle van den Berg
030 71 16 229 consulent@cultuurenschoolutrecht.nl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.